Головна  →  Новини  →  14 березня 2019

16 березня у кінотеатрі «Київська Русь» мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм» стартує фестиваль «Кіно-Франкофонія».

16 березня у кінотеатрі «Київська Русь» мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм» стартує фестиваль «Кіно-Франкофонія».

      З 16 по 24 березня 2019 року, у рамках Днів Франкофонії в Україні, Посольства Кіпру, Швейцарії, Греції, Канади та Бельгії в Україні, спільно з Французьким інститутом в Україні репрезентуватимуть художні фільми французькою мовою з українськими субтитрами.

      Цьогоріч до програми фестивалю увійшли: драма «Розмарі» кіпрського режисера Адоніса Флорідеса (Кіпр, 2017 р.), мелодрама «За вітром» швейцарської режисерки Беттіни Оберлі (копродукційний фільм Швейцарії, Франції й Бельгії, 2018), комедія «На цій землі ніхто не знав, що значить плакати» грецького режисера Гіоргоса Панусопулоса (копродукційна стрічка Греції й Франції, 2018), дві канадські драми – «Габріель» режисерки Луїзи Аршамбо (Канада, 2013) та «Пристрасть Августини» режисерки Леа Пул (Канада, 2015), комедія «Гіппократ» французького режисера Томи Лілті (Франція, 2013) та драма «Весілля» бельгійського режисера Стефана Стрекера (копродукційна стрічка Бельгії, Франції, Люксембургу, Пакистану, 2017). 

      Більшість сеансів відбуваються безкоштовно, адже проект покликаний популяризувати франкомовну культуру та її цінності. При цьому, 2019 року окремо акцентуватиметься увага на популяризації французької мови, оскільки триває Рік французької мови в Україні.

      Відзначимо, що вже два роки поспіль організатори фестивалю «Кіно-Франкофонія» співпрацюють з командою КП «Київкінофільм». Так, 2018 року події фестивалю відбувалися в кінотеатрі українського фільму «Ліра». Цьогоріч, зважаючи на посилену увагу громади до франкомовного кіно та кількість бажаючих відвідати сеанси, майданчиком для фестивалю став кінотеатр «Київська Русь».  

      У рамках проекту організатори фестивалю обіцяють обговорення й дискусії проблематики репрезентованих фільмів, а також додаткові мистецькі акції від кожного з посольств-учасників проекту.

 

https://www.facebook.com/events/413880822695602/

Файл документа: FFFilmFestA2pagestojpg0001.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку