Головна  →  Новини  →  2 квітня 2015

Благодійний проект 100000 книжок для сільських бібліотек

Благодійний проект 100000 книжок для сільських бібліотек

100000 книжок для сільських бібліотек

Збираємо книги  для дітей, які цього потребують

Фундація Дарини Жолдак вже третій рік поспіль збирає книги для сільських бібліотек. До цього часу збір проходив лише у Києві – на благодійних заходах, фестивалях, в офісах компаній і державних установ, затим ми адресно спрямовували книги до сіл і містечок. Загалом ми допомогли близько ста сільським бібліотекам по всій Україні, що насправді не так багато, адже всього їх нараховується майже 15 тисяч. При чому фонди кожної з них перебувають у критичному стані.

Щоби збільшити масштаби допомоги, ми об’єдналися з провідними діячами культурно-книжкової сфери України – Форумом видавців, Мистецьким Арсеналом та Українською бібліотечною асоціацією. Так народився проект «100 тисяч книжок для сільських бібліотек».

Наша основна мета – зібрати у містах якісну дитячу літературу для бібліотек у селах.

Починаючи із січня 2015 року, ми формуємо команду координаторів з-поміж працівників центральних бібліотек українських міст. Координатор залучає до участі в проекті школи свого міста, адже саме вони мають стати основними пунктами збору книг.

Щоби підготовка до старту проекту та його реалізація пройшли якісно, ми заручилися підтримкою Міністерства освіти і науки України та Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки.

Зауважимо, що всі витрати під час втілення проекту ми беремо на себе (логістика, виготовлення коробок для збору книг, дизайн афіш тощо). Послуги перевізника безкоштовно надаватиме компанія «Нова пошта».

Умови проведення збору книг

Акція стартує 2 квітня – у Міжнародний день дитячої книги.

Основна хвиля збору триватиме з 2 по 17 квітня 2015 року. Протягом цього часу кожен школяр зможе передати цікаві й корисні видання своїм одноліткам із сільської місцевості.

Після 17 квітня працівники «Нової пошти» заберуть книги зі шкіл та оперативно доставлять їх до тих сіл, що розташовані найближче до міста, де проходила акція.

До участі в благодійній благодійній акції «100 тисяч книжок для сільських бібліотек» запрошуємо не лише працівників місцевих бібліотек, але й бібліотекарів шкільних бібліотек та просто небайдужих і активних людей. Щоби долучитися, до 7 квітня (включно) залиште відповідну заявку на сайті проекту.http://100books.kanalukraina.tv/

Перейти до спискуВерсiя для друку