Головна  →  Новини  →  28 грудня 2021

Віталій Кличко підписав Меморандум між міською владою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

Віталій Кличко підписав Меморандум між міською владою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум між Київською міською радою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди – великого українського філософа та гуманіста.

«Підписанням цього документа ми засвідчуємо, що разом проведемо в Києві понад 20 заходів, присвячених пам’яті і творчості Григорія Сковороди. Відбудуться ці заходи протягом наступного року. Українці повинні знати більше про своїх видатних земляків. І столична влада усіляко цьому сприятиме», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що також для вшанування пам’яті та популяризації творчості Григорія Сковороди у столиці планують встановити фонтан із пам’ятником видатному діячеві.

У церемонії підписання Меморандуму взяли участь голова оргкомітету «Сковорода 300» Олесь Доній, директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова, члени наглядової ради оргкомітету та депутати Київради.

«Сковорода – символ гуманізму і прагнення до таких речей, як щастя і мрія. Відповідно 300-річчя Сковороди – це нагода для всієї країни позмагатися в чомусь позитивному. У нас підготовлений план заходів саме щодо створення іміджу «міста щастя». Це абсолютно співпадає з ідеологією Сковороди, вашою філософією як мера і нашою спільною діяльністю», – зазначив Олесь Доній після підписання Меморандуму.

Всеукраїнський громадський оргкомітет із відзначення дати «Сковорода 300» координує громадські ініціативи, присвячені відзначенню пам’ятної дати та діяльність «сковородинівських комітетів» в Україні. До наглядової ради оргкомітету «Сковорода 300» входять: Олесь Доній, Ян Валєтов, Семен Глузман, Олександра Гуменна, Любко Дереш, Костянтин Дорошенко, Геннадій Друзенко, Тарас Компаніченко, Ігор Піддубний, Олексій Толкачов та інші громадські діячі.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку