Головна  →  Новини  →  20 травня 2021

Конкурсна комісія визначила серед талановитих дітей стипендіатів творчої стипендії голови КМДА.

Конкурсна комісія визначила серед талановитих дітей стипендіатів творчої стипендії голови КМДА.

Сьогодні, 20 травня об 11.00, в актовій залі Департаменту культури відбулось засідання конкурсної комісії з розгляду кандидатур на присвоєння творчих стипендій голови КМДА талановитим дітям - учням закладів мистецької освіти. Головою комісії є директора Департаменту культури Яна Барінова.

За словами директорки Департаменту культури КМДА, конкурсний відбір проходить за рейтинговою системою шляхом голосування членів конкурсної комісії, враховуючи їх творчі досягнення та навчання.

Цього року на розгляд конкурсної комісії було представлено 145  пакетів документів від претендентів (солістів та ансамблів) переможців у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, серед яких обрали найкращих.

творчі

Вручення та оголошення стипендіатів відбудеться 01 червня в  форматі онлайн з трансліцією на Youtube у зв'язку із карантинними обмеженнями.

Нагадаємо, традиція фінансової підтримки творчих прагнень юних киян існує з 1997 року, коли за ініціативи Департаменту культури розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) було встановлено 45 стипендій у розмірі 300 гривень кожна. Поступово кількість стипендій та їх розмір збільшувався. На сьогодні, відповідно до розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 11.03.2011 № 354 "Про встановлення творчих стипендій талановитим дітям та студентам мистецьких навчальних закладів міста Києва", діти отримують стипендію у розмірі 1000 гривень кожна.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку