Головна  →  Новини  →  13 січня 2021

Співчуття з приводу смерті Єрошевського Миколи Йосиповича

Співчуття з приводу смерті Єрошевського Миколи Йосиповича

Сьогодні вночі відійшов у вічність наш дорогий аксакал - заслужений діяч мистецтв України, викладач-методист вищої категорії, відомий музичний і громадський діяч, член Президії Ради директорів мистецьких шкіл міста Києва, голова художньої Ради Київської дитячої філармонії, режисер-постановник концертів КДФ з дня її заснування, директор Київської дитячої школи мистецтв ім. С. Турчака - Єрошевський Микола Йосипович...

Микола Йосипович розпочав трудову діяльність в 1958 році, а з 1968 року очолив Київську дитячу музичну школу №18, нині школа мистецтв імені С. Турчака. Тут розкрилися його творчі здібності як керівника, викладача, режисера, громадського діяча. Створено один з кращих педагогічних колективів, досвід якого відомий далеко за межами України. Більше 600 дітей опановують мистецтво гри на музичних інструментах, хореографії, вокалу, образотворчого мистецтва. Дитячі творчі колективи та учні школи - постійні учасники та переможці Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. Підготовлено більше 1700 випускників, відкрито шлях в професійне мистецтво 380 вихованцям-випускникам школи.

Як викладач-методист по класу естрадного вокалу він виховав багатьох лауреатів міських, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. 17 його вихованців продовжили навчання в Київській муніципальній академії естрадно-циркового мистецтва та інституті музики імені Р. Глієра.

Як член Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких начальних закладів України і м. Києва Микола Єрошевський вніс значний вклад в розвиток системи естетичного виховання дітей в Україні.

Понад 50 років Микола Йосипович очолював художню раду Київської дитячої філармонії  та був режисером більше як 200 концертів цього унікального мистецького проєкту, які відбувлися за цей період на провідних сценах України: Палацу культури «Україна» та Колонного залу Національної філармонії України.

М. Й. Єрошевський побудував чудову школу мистецтв, яка з 1995 року стала культурно-просвітницьким центром міста. На сцені концертної зали школи щорічно відбувалась велика кількість концертів, конкурсів, фестивалів, творчих зустрічей зі студентами НМАУім.П.І.Чайковського, КМАЕЦМ ім. Л. Утьосова, Хореографічного училища, КМАТ ім. С.Лифаря та майстрами-мистецтв, колективами Національної філармонії України.

Микола Йосипович сприяв розвитку українського мистецтва, брав активну участь в роботі Асоціації діячів естрадного мистецтва України як член журі.

За багаторічну творчу і громадську діяльність Єрошевський М. Й. відзначений багатьма нагородами. У травні 1997 року він отримав Почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».

Висловлюємо велике співчуття рідним, колегам по роботі за передчасну втрату людини з Великої літери Миколи Йосиповича Єрошевського.


Він назавжди залишиться в нашій пам’яті та серцях учнів...

Інформацію про поховання буде надано додатково....

Перейти до спискуВерсiя для друку