Головна  →  Новини  →  4 грудня 2019

Діана Попова: ми відкриваємо новий легкоатлетичний манеж у Дніпровському районі Києва.

4 грудня за підтримки Департаменту культури відбулося урочисте відкриття легкоатлетичного манежу у Дніпровському районі Києва. Цей надзвичайно важливий спортивний об’єкт відкриє нові можливості для спортсменів та стане однією з найкращих тренувальних баз в Україні.

"Ми підтримуємо розвиток міста та дійсно вартісні ініціативи. Сьогодні - це реконструйований спортивний комплекс, який дасть змогу розвинути не тільки внутрішню культуру, а і подбати про культуру тіла і здоров'я кожного киянина. Це ще одна наша перемога." - прокоментувала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Вона також додала, що в урочистому відкритті манежу взяли участь студенти Київської муніципальної Академії естрадного та циркового мистецтв, яка знаходиться під патронатом Департаменту культури, що показує нерозривний зв'язок між культурою фізичною і мистецтвом.

Після реконструкції манеж має сучане обладняння і може претендувати на сертифікацію для проведення національних та міжнародних змагань. До цього там тренувались олімпійці, члени національних збірних та інші відомі спортсмени, а після відкриття до них зможуть приєднатися усі бажаючі школярі та кияни, що займаються оздоровчою фізкультурою та любительським спортом.

Як зазначили у КП «Житлоінвестбуд», будівля манежу тепер є енергоощадною та має сучасні системи вентиляції та опалення. Середнє навантаження – 400 осіб на годину, а в пікові години після обіду зможуть тренуватися до 2 тисяч осіб.

Урочисто відкрили реконструйований манеж голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко разом з українською легкоатлеткою, олімпійською призеркою Юлією Левченко та Заслуженим тренером Ураїни Володимиром Федорцем.

   

Перейти до спискуВерсiя для друку