Головна  →  Новини  →  6 листопада 2019

ЗАПРОШУЄМО ДО НАПИСАННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

08 листопада 2019 року в День української писемності та мови відбудеться дев’ятнадцятий Всеукраїнський диктант національної єдності, який пролунає в ефірі Першого каналу зі студії Українського радіо. Трансляція радіодиктанту розпочнеться об 11:20 зі вступної частини, а за півгодини пролунає й сам диктант.

Новацією дев’ятнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності стане те, що диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання.

Для самостійного написання диктанту на своєму робочому місці необхідно зайти на інтернет-сторінку Українського радіо: www.nrcu.gov.uaта налаштувати комп’ютер на прямий ефір у зазначений час.

Зображення має бути якісним, текст – написаним від руки (роботи, набрані у будь-якому текстовому редакторі, не розглядатимуться). Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.

Усі охочі традиційно можуть за цей час (11:45 – 12:00) надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]). Через 15 хвилин текст диктанту буде оприлюднено на сайті, орфограми і пунктограми озвучені й прокоментовані Олександром Авраменком, автором диктанту.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку