Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2019

Фестиваль «pUp.pet» презентує найкращі вистави лялькових театрів із 18 країн світу.

Фестиваль «pUp.pet» презентує найкращі вистави лялькових театрів із 18 країн світу.

      З 5 до 9 жовтня в Києві триватиме IIІ Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «pUp.pet» – один із масштабніших у Європі та найбільший серед фестивалів театрів ляльок України.

      Фестиваль збере в столиці України учасників із 18 країн світу. Зі своїми найкращими виставами до Києва приїдуть театральні колективи Білорусі, Бельгії, Грузії, Ірану, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Литви, Німеччини, Польщі, Сербії, Угорщини, України, Франції, Хорватії, Швеції та Японії.

      Кияни та гості столиці зможуть переглянути більше 20 вистав. Покази відбуватимуться на сценах чотирьох театрів: Київського академічного театру ляльок, Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, Київського муніципального академічного театру ляльок на Лівому березі Дніпра та Київського академічного театру юного глядача на Липках. Відбудуться також безкоштовні покази вуличних лялькових шоу театрів Італії та Японії.

      8 жовтня о 21:00 на Контрактовій площі відбудеться перформанс «PEREGRINUS» від лідера театрів вуличного мистецтва Європи – театру «КТО» (Польща).

      Стартує фестиваль у суботу театралізованим парадом за маршрутом «Європейська площа – Київська міська державна адміністрація». Святковою ходою Хрещатиком пройдуть театральні колективи-учасники фестивалю, міжнародні делегації посольств країн-учасниць, представники громадських об’єднань, школярі, молодь, вихованці позашкільних навчальних закладів, студенти вищих мистецьких закладів освіти, працівники театрів Києва та активісти громадського життя столиці.

      Також учасниками параду будуть ляльки та улюблені герої із дитячих і дорослих вистав, а очолюватиме святковий кортеж велетенський чотириметровий «Замок на горі» – символ щорічного об’єднання лялькарів світу. Постановник театралізованого параду-відкриття – Микола Коваль – художній керівник шоу-балету «Va-bank», хореограф-постановник «Студії Дизель-шоу».

      Фінальна точка маршруту параду — Київська міська державна адміністрація.

      О 20:00 саме тут відбудеться грандіозна шоу-програма, представлення колективів-учасників.

 

http://www.akadempuppet.kiev.ua/project/puppet-2019

Файл документа: 70947612_487706418748488_8653397389542948864_o.png

Перейти до спискуВерсiя для друку