Головна  →  Новини  →  26 листопада 2018

У кінотеатрі українського кіно “Ліра» мережі «Київкінофільм» вперше відбудеться фестиваль «Київ. Із кінематографом у серці».

У кінотеатрі українського кіно “Ліра» мережі «Київкінофільм» вперше відбудеться фестиваль «Київ. Із кінематографом у серці».

      Фестиваль, що знайомитиме глядачів із кінематографічним Києвом,  започатковано КП «Київкінофільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

      Фестиваль  відкриється спеціальним показом кіноновел з кіноальманаху  "Все починається в Києві" 29 грудня о 19:30 в кінотеатрі "Ліра". Цей кіноальманах  - добірка короткометражних фільмів-кiноновел за рiзними сюжетами та жанрами, якi об’єднанні однією темою - любові до Києва, його унікальності, харизмі та музичності, наповненостi творчими подiями, та мистецькими цiнностями світового рiвня. 

      Наступного дня програму продовжить рідкісна стрічка «Прощавайте, голуби» (1960 р., режисер - Яків Сегель, оператор - Юрій Іллєнко).  Фільм став дипломною роботою класика українського кіно Юрія Іллєнка, водночас операторський дебют одразу ж приніс нагороди українському кінематографістові в Локарно та Празі.  Лірична історія розгортається у Києві. І київський глядач легко впізнає Хрещатик 60-х років минулого століття, будинок архітектора Павла Альошина на Великій Житомирській, лікарню на Прорізній, Михайлівський провулок, вулицю Софійську... Фільм представить син оператора – Пилип Іллєнко.

        У рамках фестивалю відбудуться  покази фільму Валерія Балаяна «Віктор Некрасов»  та картини Корня Грицюка «2020. Безлюдна країна».  Стрічки представлятимуть самі  автори.

      Яскравою  подією  фестивалю стане зустріч із письменником  і сценаристом Андрієм Курковим та показ фільму  «Приятель небіжчика» за його сценарієм. Фільм представлять Андрій Курков і режисер В’ячеслав Криштофович.

      А фінальним акордом проекту стане віртуальна екскурсія  Станіслава Цалика  Києвом Кауфмана.

      Протягом 4 днів, із 29 листопада по 2 грудня, в кінотеатрі "Ліра" ви маєте нагоду поспілкуватися з режисерами, сценаристами, акторами, відкрити для себе Київ мовою кінематографу, познайомитися з новими фільмами, у яких українська столиця відкриється новими гранями. 

      До зустрічі у кіно!

Файл документа: 1200x1800_citylight_kyivfilmfestival_print (2).pdf

Перейти до спискуВерсiя для друку