Головна  →  Новини  →  7 березня 2017

відкриття виставки «Сила громадянського суспільства: Доля євреїв в Болгарії»

відкриття виставки «Сила громадянського суспільства: Доля євреїв в Болгарії»

Посольство Республіки Болгарія в Українi, Посольство Держави Ізраїль в Українi, Департамент культури Київської міської державної адміністрації та Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» запрошують на відкриття виставки «Сила громадянського суспільства: Доля євреїв в Болгарії»

 п'ятниця, 10 березня 2017 року, 16:00,

Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця»

 Ця виставка є хронікою – розповіддю про опір громадян Болгарії, про сміливу відмову суспільства підкоритись планам влади, яка хотіла відправити болгарських євреїв у нацистські концтабори.

Вона є посланням про силу та вільний дух. Експозиція простежує специфіку болгарської справи та рішучість болгарського громадянського суспільства зупинити репресивну політику.

Рятування болгарських євреїв є визначним історичним прикладом того, що завдяки прояву особистої та політичної сміливості, громадянська совість і воля можуть протидіяти навіть самій масштабній політиці. Готовність допомогти та співчуття є сильною зброєю в руках громадян. Дотримання прав людини та їх гарантія є обов'язковою умовою для миру та прогресу і вони не підлягають компромісу жодної політики.

Відзначаючи 74-у річницю від дня врятування болгарських євреїв і віддаючи повагу жертвам Голокосту, ми приєднуємося до світового опору проти проявів ксенофобії, антисемітизму, релігійних та етнічних упереджень.

 Виставка триватиме до 24 березня 2017 року.

 Адреса: Київ, вул. Госпітальна, 24-а.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку