Головна  →  Новини  →  7 листопада 2016

ДЕНЬ СІКОРСЬКОГО В МУЗЕЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ

Виставковий проект «Наш Сікорський», присвячений здобуткам видатного українсько-американського авіаконструктора Ігоря Сікорського, оновлено та знову відкрито для відвідувачів. З цієї нагоди 13 листопада Музей української діаспори запрошує всіх охочих відсвяткувати з нами День Сікорського

У просторі експозиції виставки з’являться нові моделі літаків і гелікоптерів винахідника, котрі він розробляв у різні періоди свого життя: київський, петербурзький чи американський. Зокрема, відвідувачі побачать модель знаменитого «Іллі Муромця» – одного з кращих літаків Першої світової війни, та модель першого гелікоптера, створеного авіаконструктором у дворі батьківського будинку в Києві. Відвідувачі також матимуть змогу ознайомитися з архівними документами, побачити родинні фото Сікорських, світлини Ігоря за роботою, роздивитися куточки його київського помешкання й куренівського ангару, де він майстрував свої перші моделі, та переглянути фільм з голосом авіаконструктора за кадром. 

У програмі святкування Дня Сікорського: кураторська екскурсія (12.00-12.30), по завершенню якої всі бажаючі матимуть змогу взяти участь у квесті «Талісман Сікорського» (12.30-13.00), а також майстер-класи (13.00-15.00) по виготовленню діючих літачків із підручних матеріалів, їх оздоблення українською авіаційною символікою, розмальовки й витинанки на тему авіації. 

День Сікорського святкуватиметься в Музеї української діаспори 13 листопада з 12.00 до 15.00. 

Адреса: Київ, вул. Московська, 40-б.

Тел. для довідок: 044 280 6418.

Facebook: www.facebook.com/MuseumUkrainianDiaspora/

ВКонтакте: https://vk.com/public94167452

 

Вартість вхідного квитка – 25 грн.

Вартість майстер-класу по виготовленню літачків – 40 грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку