Головна  →  Новини  →  23 березня 2023

Вперше легендарна АРІАН МНУШКІН та її унікальний «ТЕАТР ДЮ СОЛЕЙ» у Києві!

Вперше легендарна АРІАН МНУШКІН  та її унікальний «ТЕАТР ДЮ СОЛЕЙ» у Києві!

З 23 березня по 5 квітня 2023 рокуфранцузька режисерка театру і кіно, драматургиня і сценаристка Аріан Мнушкін (Ariane Mnouchkine) та 15 акторів всесвітньовідомого паризького «Театру дю Солей» (The Theatre du Soleil) безкоштовно проведуть авторські воркшопи з акторської майстерності. Французи прагнуть поділитися власним досвідом, який вже отримали актори у Великобританії, Швеції, Індії, Чилі та інших країнах світу, а також підтримати українців у цей складний час.

Школа проводиться за ініціативи Театру дю Солей у партнерстві з Національною спілкою театральних діячів України з метою підтримки і солідарності з українськими діячами театру, які працюють в умовах військового часу. Вперше від часу повномасштабного вторгнення до Києва приїздить настільки велика іноземна театральна трупа.

30 березня запрошуємо ЗМІ о 14.00 на відкриту репетицію, а о 15:30 на пресконференцію, на яких буде унікальна можливість познайомитисяіз засновницею і акторами «Театру дю солей», дізнатисяпро їхню Кочову школу та акторські техніки, яким вони будуть навчати протягом 12 днів і, навіть, зазирнути за лаштунки – побачити одну з репетицій!

У події братимуть участь 100 учасників (!) – українських акторів, студентів, аматорів, які були відібрані за попередньою реєстрацією. Заняття відбуватимуться щодня у Київській опері – Театрі опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2). 

Довідка:

Аріан Мнушкін – французька режисерка, яка у 1964 році заснувала авангардний сценічний ансамбль «Театр дю Солей» (Théâtre du Soleil). Є першою лавреаткою Премії Європи (1987), Премії Мольєра (2000, 2010, 2018), Премії Ібсена (2009), Премії Гете (2017) та інших. Режисерський метод Аріан Мнушкін ґрунтується на засадах фізичного театру та імпровізації. Кочова школа Аріан Мнушкін була заснована у 2014 році і побувала в різних куточках світу.

«Театр дю Солей» часто називають політичним театром, оскільки його постановки піднімають актуальні соціально-політичні питання. Це – театр-школа, орієнтований на молодь, важливим тут є навчання молодих членів колективу та навчання молодих глядачів, які постійно поповнюють аудиторію театру. Він об'єднує близько сотні людей різних професій. Але це не тільки школа для акторів, а й школа життя, де театр не може існувати поза суспільством і наголошує на відповідальності кожного у цьому світі.

«Театр дю Солей» з перших днів повномасштабного вторгнення збирає гроші для підтримки українських діячів театру, в березні 2022 року вони передали 18 тис. євро Івано-Франківському національному драматичному театру ім. Івана Франка на розвиток гуманітарного центру.

Детальніше про театр: https://www.theatre-du-soleil.fr/fr/

Перейти до спискуВерсiя для друку