КМДА Київська міська державна адміністрація


3 травня 2022

Приватний музей костюма та стилю XIX-го сторіччя "Victoria Museum" номінований на отримання премії «European Museum of the Year 2022» та братиме участь у цьогорічній церемонії нагородження

Премія "European Museum of the Year 2022" заснована Європейським музейним форумом. Захід відбуватиметься в Естонії, у місті Тарту, з 3 до 7 травня 2022 року.

"Victoria Museum"був заснований і відкритий для відвідувачів у 2017 році. Від моменту заснування і до цього часу - це повністю меценатський проект: історична будівля у центрі Києва придбана і утримується власними коштами родини засновників, з тих же джерел здійснюється поповнення музейних фондів,  реставраційна діяльність та ін. 

На даний час у музеї представлена колекція з понад 1500 оригінальних експонатів, відреставрованих у приміщенні музею та збережених для подальших поколінь.

"Victoria Museum" провадить активну діяльність для популяризації української культури та історії: організовуються тематичні лекції, екскурсії, виставки, видаються каталоги та проводяться інші заходи, які допомагають нашим співвітчизникам краще дізнатися про велич їхніх предків.

Тож саме зараз, як ніколи, українці потребують усвідомлення того, що їм є чим пишатися; що легендарна європейська якість - уже присутня в Україні і підтримується українцями; що Україна - завжди була і є Європою, і сьогодні її культурно-інтелектуальний продукт визнають у всьому світі.

Адреса музею: м. Київ, Бутишів провулок, 23.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.