КМДА Київська міська державна адміністрація


28 грудня 2021

Віталій Кличко підписав Меморандум між міською владою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

Віталій Кличко підписав Меморандум між міською владою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум між Київською міською радою та Всеукраїнським громадським оргкомітетом із відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди – великого українського філософа та гуманіста.

«Підписанням цього документа ми засвідчуємо, що разом проведемо в Києві понад 20 заходів, присвячених пам’яті і творчості Григорія Сковороди. Відбудуться ці заходи протягом наступного року. Українці повинні знати більше про своїх видатних земляків. І столична влада усіляко цьому сприятиме», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що також для вшанування пам’яті та популяризації творчості Григорія Сковороди у столиці планують встановити фонтан із пам’ятником видатному діячеві.

У церемонії підписання Меморандуму взяли участь голова оргкомітету «Сковорода 300» Олесь Доній, директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова, члени наглядової ради оргкомітету та депутати Київради.

«Сковорода – символ гуманізму і прагнення до таких речей, як щастя і мрія. Відповідно 300-річчя Сковороди – це нагода для всієї країни позмагатися в чомусь позитивному. У нас підготовлений план заходів саме щодо створення іміджу «міста щастя». Це абсолютно співпадає з ідеологією Сковороди, вашою філософією як мера і нашою спільною діяльністю», – зазначив Олесь Доній після підписання Меморандуму.

Всеукраїнський громадський оргкомітет із відзначення дати «Сковорода 300» координує громадські ініціативи, присвячені відзначенню пам’ятної дати та діяльність «сковородинівських комітетів» в Україні. До наглядової ради оргкомітету «Сковорода 300» входять: Олесь Доній, Ян Валєтов, Семен Глузман, Олександра Гуменна, Любко Дереш, Костянтин Дорошенко, Геннадій Друзенко, Тарас Компаніченко, Ігор Піддубний, Олексій Толкачов та інші громадські діячі.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.