Головна  →  Новини  →  9 грудня 2021

Київський театр «Золоті ворота» здобув нагороду в Ташкенті

Київський академічний театр «Золоті ворота» став переможцем IV молодіжного театрального форуму країн Співдружності Незалежних Держав, Балтії та Грузії. Про це повідомила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Перше місце в Ташкенті (Узбекистан) здобула вистава «Тату, ти мене любив» режисера Стаса Жиркова за п’єсою Дмитра Богославського «Тихий шорох зникаючих кроків».

«Міжнародне визнання театру «Золоті ворота» – це  привід для гордості для всієї культурної спільноти столиці. Команда театру гідно представляє українське театральне мистецтво на світовій арені, незважаючи на виклики, що ставить перед нами пандемія», – зазначила Яна Барінова.

У виставі задіяні заслужена артистка України Віталіна Біблів, актори Антон Соловей, Лілія Цвєлікова, Ірина Ткаченко, Роман Ясіновський та актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Олександр Ярема.

Це вже друга поспіль нагорода вистави: тиждень тому «Тату, ти мене любив» також відзначили на фестивалі COM•MEDIA в місті Алітус, Литва: там нагороду за кращу режисуру отримав Стас Жирков, а найкращим актором фестивалю визнали Романа Ясіновського.

«Театр «Золоті ворота» є одним із найбільш гастролюючих театрів. Команда театру вибудовує культурну дипломатію і веде діалог з багатьма країнами. Навіть в умовах пандемії ми шукаємо можливості, втілюємо їх і врешті-решт отримуємо такі результати», – відзначає директорка-художня керівниця театру Ксенія Ромашенко.

Побачити виставу найближчим часом на сцені «Золотих воріт» можна буде вже 22-го грудня.

Перейти до спискуВерсiя для друку