КМДА Київська міська державна адміністрація


26 травня 2021

Презентація першої колекції одягу для підлітків на візках

Презентація першої колекції одягу для підлітків на візках
      27 травня 2021 року о 15:00 відбудеться Презентація першої колекції одягу для підлітків на візках. Департамент культури КМДА надає інформаційну підтримку.
      Ідея проєкту створення неповторної колекції, що розв'язуватиме проблему підбору якісного та стильного вбрання для молоді з особливими потребами.
      Також до проєкту був долучений для створення візуальної складової Андрій Ковтунович – художник, що понад 20 років працює в стилі графіті. Митець створює мурали, розмальовує одяг, також долучався до створення фільму «З любов’ю до Вінсента», який номінувався на кінопремію «Оскар».
      Дана колекція одягу стане важливим кроком для створення соціального підприємства, де працюватимуть люди з інвалідністю – планується почати з 10 робочих місць. Тут поєднується виробництво продукції людьми з особливими потребами, комерціалізацію не матеріального і культурного, захищеного авторським правом. Іншим важливим кроком стане пошук інвесторів для масштабування підприємства, виходу на світові ринки збуту одягу.
 
      Автор проєкту та дизайнер – Ольга Дей, мама підлітка, який постійно перебуває в інвалідному візку. Тож, ідея створення колекції виникла з власної проблематики. Оскільки одяг був незручним, були певні труднощі з одяганням, а син хотів виглядати модно та сучасно, як і його друзі, які опинилися в даній життєвій ситуації. Частковим пошиттям одягу займалося Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування.
 
      Місце проведення: ІІІ поверх Центру Української Культури та Мистецтва, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66.
 
      Організатори – Інноваційно-інформаційний центр креативної економіки «Родзинки України». За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва та Світлани Долеско.
 
      Керівниця проєкту – Олена Рогова, яка очолює Інноваційно-інформаційний центр креативної економіки «Родзинки України», організаторка модних показів, художниця та громадська діячка.
      Демонструвати одяг вперше на широкий загал будуть підлітки з міста Чернігів, що разом із батьками представляють Громадську організацію «Голос Батьків».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.