Головна  →  Новини  →  18 травня 2021

Сьогодні у столиці відзначають Міжнародний день музеїв.

Сьогодні у столиці відзначають Міжнародний день музеїв.

      Сьогодні, 18 травня в Києві відбудеться серія заходів, присвячених відзначенню Міжнародного дня музеїв. Це свято започатковане ще у 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв.

      Так, із нагоди свята Національний музей «Київська картинна галерея» протягом дня проводитиме екскурсії. Тут також відбудеться інтерактивна гра та лекція «Країни. Музеї. Колекції». Детальніше – за посиланням: cutt.ly/zbBEk4X .

      Мистецький центр «Шоколадний будинок» – філія Національного музею «Київська картинна галерея» підготував для відвідувачів тематичні фотозони, екскурсії, а також частування гарячим шоколадом. Участь за попередньою реєстрацією. Телефон для реєстрації та довідок: (044) 253-05-21. Детальніше: cutt.ly/jbBh9AA.

      Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків запланував святкову тематичну програму, де на відвідувачів чекатимуть такі проєкти: «Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження та реставрація»; Французька весна у співпраці в Французьким інститутом в Україні; Новруз у Музеї Ханенків; Slow Art Day 2021 у музейному дворику. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Детальніше: cutt.ly/GbBh4YX.

      Музей історії міста Києва презентує квест на Липках «Місце, де народжувались ідеї» та квести з експозиції «Таємниці музейних експонатів», а також квест на вулиці «Історії академічного кварталу». Бронювання участі в командах квестів за тел.: (044) 520 28 25. Детальніше: cutt.ly/PbBh5Hw.

      Київський літературно-меморіальний будинок-музей М. Заньковецької – відділ Музею театрального, музичного та кіномистецтва України проведуть захід у межах відкриття виставки «Очима в сучасний театр». Детальніше: cutt.ly/KbBjqGG.

      Музей книги і друкарства України організують цикл заходів «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення» (виставки, кураторські екскурсії, майстер класи, презентація книги, театралізована екскурсія «Поділ у творах художньої літератури»). Детальніше: cutt.ly/abBjtPc.

      Нагадуємо, про правила відвідування музею під час адаптивного карантину:

  1. 1. Візит до музею можливий лише з одягненою захисною маскою;
  2. 2. Перед входом адміністратор зобов’язаний провести температурний скринінг. Якщо температура відвідувача перевищує 37,2, музей змушений відмовити у відвідуванні;
  3. 3. Важливо користування санітайзерами для рук.
  4. 4. Необхідно дотримуватися дистанції у 1,5 м;
  5. 5. В експозиції музею можливе перебування з розрахунку один відвідувач на 4  кв. м.

Необхідно зачекати своєї черги, якщо в музеї перебуває багато відвідувачів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку