Головна  →  Новини  →  24 березня 2021

CRESCENDO ART FORUM-2021

Запрошуємо учнів та педагогічних працівників сфери початкової мистецької освіти  взяти участь у CRESCENDO ART FORUM-2021

З 27 травня по 3 червня 2021 року для учнів та педагогічних працівників сфери початкової мистецької освіти відбудеться CRESCENDO ART FORUM-2021.     

Авторка проєкту – завідувачка теоретичного відділу Дитячої музичної школи № 39 м. Києва, викладачка-методистка Олена Садівнича.

Засновники та організатори форумуДержавний науково-методичний центр змісту культурно-мистецької освіти, Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів, Управління культури Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, Дитяча музична школа № 39 м. Києва.

Партнери форуму: Київський національний академічний театр оперети; Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва (Київська опера); Меморіальний музей-квартира В.С. Косенка; інтернет-журнал «Музика».

CRESCENDO ART FORUM проводиться з метою розвитку інтелектуальних і комунікативних здібностей учнів, у тому числі учнів з особливими освітніми потребами, розвитку свідомого та зацікавленого ставлення до навчальних дисциплін, що викладаються в початкових закладах мистецької освіти; підвищення професійного рівня педагогічних працівників. Результати CRESCENDO ART FORUM сприятимуть поглибленню знань учнів, осучасненню змісту початкової мистецької освіти, а також розширенню інформації щодо використання нових дистанційних інтерактивних форм у організації освітнього процесу, новітніх методів викладання.

Цільова аудиторія: учні, в тому числі учні з особливими освітніми потребами, та педагогічні працівники закладів початкової мистецької освіти різних мистецьких спрямувань, керівники та методисти методичних служб сфери мистецької освіти, представники інших освітніх закладів та установ сфери культури.

У рамках CRESCENDO ART FORUM-2021 відбудуться такі заходи:

ІІ Всеукраїнська учнівська конференція «ARS LONGA»

ІІ Міжнародний онлайн-семінар «Початкова мистецька освіта сьогодення: світовий досвід»

Кінцевий термін подачі заявок для участі в заходах: 1 травня 2021 р.

УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ:

ІІ Всеукраїнська учнівська конференція «ARS LONGA»

Дата проведення: 27-29 травня 2021 року.

Формат проведення – онлайн/офлайн:

онлайн – цифрова платформа ZOOM;

офлайн (з дотриманням вимог протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) – конференційний зал Конгрес-готелю «Пуща» за адресою: вул. М. Юнкерова, 20, Пуща-Водиця, м. Київ.

Кожен учасник має право вибору формату участі в заході онлайн/офлайн (вказується під час заповнення електронної заявки).

Формат участі офлайн пропонується, насамперед, учасникам із м. Києва та Київської області.

До участі в конференції запрошуються учні, в тому числі учні з особливими освітніми потребами, закладів початкової мистецької освіти різних мистецьких спрямувань за двома віковими категоріями:

І категорія – до 11 років включно;

ІІ категорія – від 12 років.

Конференція проводиться за тематичними напрямами (секціями) у форматі дискусійних панелей. Модератори – учні, які за результатами ІІ Всеукраїнської учнівської конференції «МИСТЕЦТВО БЕЗ МЕЖ: ШЛЯХ ДО НАУКИ» в рамках ХХХІ міжнародного фестивалю «КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2020» отримали «Сертифікат модератора».

Робоча мова конференції – українська. Кожен спікер може виступити з 1 доповіддю. Допускається співавторство в процесі підготовки та представлення доповіді.

Регламент виступу складає до 5 хв з урахуванням часу на:

  • репрезентацію супроводжуючих доповідь матеріалів (фото/аудіо/відео);
  • демонстрацію особистісних та/або із залученням ілюстратора художньо-виконавських здібностей (виконання авторського/народного/власного творчого доробку – спів, гра на музичному інструменті, декламація, хореографічний, театралізований або цирковий номер/фрагмент); представлення авторських та/або власноруч підготовлених творів різних видів образотворчого мистецтва (живопису, графіки, комп’ютерної графіки, скульптури, інсталяцій тощо) або декоративно-прикладного мистецтва.

По завершенню виступів спікерів певної дискусійної панелі – обговорення (відповіді на питання) 10-15 хв.

У продовж конференції відбудуться дискусійні панелі, воркшопи, творчі майстерні, онлайн-презентації та виставки художніх робіт, творчі зустрічі з відомими митцями, інтерактивні онлайн-екскурсії, круглий стіл для педагогічних працівників тощо.

ІІ Міжнародний онлайн-семінар «Початкова мистецька освіта сьогодення: світовий досвід»

Дата проведення: 2-3 червня 2021 року.

Для участі в онлайн-семінарі запрошуються педагогічні працівники сфери початкової мистецької освіти. Під час заходу планується обмін досвідом із питань функціонування системи мистецької освіти в різних країнах світу.

Виступи спікерів (представників іноземних держав) складаються з двох частин:

перша – загальні питання, що висвітлюють особливості системи мистецької освіти країни, яку він/вона представляє (державна та приватна форма, формальна та неформальна структура, зміст мистецької освіти, методи/методики викладання, результати навчання, підходи до самоосвіти, система професійного зростання викладачів, мистецькі конкурси для здобувачів освіти, інклюзивна мистецька освіта, дистанційні форми навчання, подальше використання набутих учнями компетентностей тощо);

друга – презентація власного педагогічного/методичного досвіду.

Мови онлайн-семінару: українська, іноземні (з перекладом на українську).

Виступи спікерів відбуватимуться згідно з програмою онлайн-семінару. Усі учасники-слухачі семінару мають можливість долучитися до дискусії (обговорення виступів у чаті). Можна надіслати питання до певного/певних спікера/спікерів заздалегідь, на сторінку в соцмережі https://www.facebook.com/mucteztbo/

Участь у заході підтверджується сертифікатом Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти про участь у міжнародному онлайн-семінарі як методичному заході з підвищення кваліфікації (8 годин).

Участь у онлайн-семінарі безоплатна. Кількість місць обмежена.

Електронні заявки на участь у ІІ Міжнародному онлайн-семінарі «Початкова мистецька освіта сьогодення: світовий досвід» приймаються до 1 травня 2021 р. за відповідним посиланням. Дивитися тут.

З програмою CRESCENDO ART FORUM-2021 можна буде ознайомитися    15 травня 2021 р. на сайтах та сторінках у соціальних мережах:

Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти
http://www.dnmczkmo.org.ua/;
https://www.facebook.com/dnmczkmo/

Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів

/content/kmmczktnz.html;  
https://www.facebook.com/kmmczktnz

Офіційній сторінці конференції Crescendo Art Forum
https://www.facebook.com/mucteztbo

Телефони для довідок:

моб. тел.: +38 050 535 46 70
Бриль Марина Миколаївна – директорка Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти;

+38 066 952 80 80
Смольська Наталія Іванівна – методистка вищої категорії Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів;

+38 050 758 59 07
Садівнича Олена Анатоліївна – авторка проєкту, завідувачка теоретичного відділу Дитячої музичної школи № 39 м. Києва.

Положення

Перейти до спискуВерсiя для друку