КМДА Київська міська державна адміністрація


11 листопада 2020

За підтримки Департаменту культури у столиці відбувся Перший Київський Форум толерантності

За підтримки Департаменту культури у столиці відбувся Перший Київський Форум толерантності

За ініціативи та підтримки Департаменту культури 9 − 10 листопада у столиці пройшов Перший Київський Форум толерантності (міжетнічна та міжконфесійна платформи), метою якого є об’єднання та консолідація всіх етнічних громад і конфесій міста для творення нового Києва європейського зразка, з відповідним світоглядом та цінностями.

«Представники різних національних громад та релігійних общин займають активну соціальну позицію у суспільному житті міста Києва, розбудовуючи економіку та культуру столиці, вкладаючи свою працю, уміння й творчий доробок для того, щоб Київ набув нової якості, став спільним затишним домом для киян незалежно від їх національної та релігійної приналежності. Саме їхні спільні зусилля можуть забезпечити потужний потенціал для успішного розвитку нашої столиці, а започаткування проведення такого заходу та напрацювання його учасників дозволять більш зважено підійти до реалізації тих завдань, які міська влада ставить перед собою, розробляючи нові перспективи розвитку міста», — наголосила директорка Департаменту культури Діана Попова у вітальному слові на Форумі.

форум

Програма Першого Київського Форуму толерантності складалась із двох платформ — форуму студентів і молодих науковців, у рамках якого пройшов конкурс наукових доповідей, та форуму доповідей представників етнічних громад та конфесій. Тематика доповідей учасників Форуму — «Толерантність і міжетнічні відносини», «Толерантність і міжконфесійні відносини».

Захід відбувався у змішаному форматі — онлайн та офлайн.

Посилання на прямі ефіри Форуму:

Організатор заходу: переможець мистецького конкурсу на кращий культурно-мистецький проєкт з підготовки та проведення Першого Київського Форуму толерантності — Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.