Головна  →  Новини  →  4 лютого 2020

У лютому в Національному музеї «Київська картинна галерея» проходитиме виставка Ханя Юйченя (Китай) - художника, каліграфа, фотографа

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ «КИЇВСЬКА КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ»

 

ХАНЬ ЮЙЧЕНЬ «МИСТЕЦТВО ТИБЕТУ»

 

7 -16 лютого 2020

 

Першу в Україні персональну виставку всесвітньо відомого китайського художника організовано компанією Ukraine International Media Culture (UIMC) спільно з Національним музеєм «Київська картинна галерея».

Хань Юйчень - художник, каліграф, фотограф, засновник музею європейського живопису XIX століття в місті Ханьдань (Хебей, Китай),  член Китайської асоціації художників. Народився у 1954 році у місті Цзилінь (провінція Цзилінь), освіту одержав у Центральній академії художніх мистецтв у Пекіні. Роботи майстра зберігаються в державних і приватних зібраннях різних країн, від Національного музею Китаю в Пекіні до колекції колишнього президента Французької Республіки Ніколя Саркозі.

Свій творчий шлях Хань Юйчень починав у студії відомого художника Чжана Веньсіна у Пекіні. Обдарований від природи, талановитий юнак не зміг відмовитися від мистецтва навіть у складні часи «культурної революції», коли  родину було репресовано. Проте багато працюючи змолоду, він став успішним підприємцем, що дозволило йому пізніше повністю присвятити себе мистецтву.

На виставці представлено 49 кращих живописних творів художника з Тибетської серії. За останні десять років художник неодноразово відвідував цей унікальний регіон, що його митець називає втіленням царства «чистоти» і вважає,                що «…краса Тибету полягає у його людях, які живуть щасливо та мирно». 

Виставка  красномовно свідчить про майстерне володіння автором європейською технікою олійного живопису.  Художник також працює у напрямку традиційного китайського живопису на папері та каліграфії, використовуючи стародавні техніки.                                                                   

Відкриття виставки 5 лютого о 18.00  за адресою: Національний музей «Київська картинна галерея», вул. Терещенківська, 9. Вхід на відкриття за запрошеннями.

Режим роботи музею: 

Понеділок та четвер - вихідні

Решта днів - 10.00-18.00 (каса до 17.00) 

тел. (044) 299-70-80,  +38 (099) 000 00 00

[email protected]

http://www.uimc.com.ua/

https://www.facebook.com/knag.museum/

Перейти до спискуВерсiя для друку