Головна  →  Новини  →  24 травня 2019

З 25 травня по 2 червня відбудеться 48-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

З 25 травня по 2 червня відбудеться 48-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість».

Вперше «Молодість» було включено до списку заходів до святкування Дня Києва. Адже це – саме київський фестиваль із майже 50-річною історією. А на початку 90-х фестиваль став міжнародним. «Молодість» - єдиний в Україні кінофестиваль, сертифікований FIAPF (Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів). Зокрема, до переліку федерації входять і фестивалі класу А, як-то Каннський, Берлінський, тощо.

Фестивальним центром «Молодості» залишається кінотеатр "Київ". Саме тут відбудеться і святкова церемонія відкриття 48-го КМКФ «Молодість».

Фільмом-відкриттям стане картина режисера і продюсера Біллі Вайлдера «Дехто любить гаряченьке» /Some Like It Hot (також відома під назвою «У джазі тільки дівчата»). Класичний голлівудський фільм за участі Мерилін Монро, Тоні Кертіса та Джека Леммона цього року відзначає своє 60-річчя. Американський кіноінститут назвав картину найкращою американською комедією всіх часів.

Локації фестивалю:

-   Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» — фестивальний центр;

-    Баттерфляй DeLuxe — офіційний кінотеатр фестивалю.

-    ДОК "Майстер Клас"

Знаковою подією 48-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» стане виставка Ганса Рудольфа Ґіґера (1940–2014), видатного швейцарського художника і творця образу ксеноморфа з фільму Рідлі Скотта «Чужий». Виставка відбудеться за сприяння партнерів кінофестивалю Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні та Довженко-Центру. Ретроспектива триватиме з 30 травня до 30 червня у Довженко-Центрі .

Цьогоріч Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» отримав понад дві тисячі заявок на участь із майже ста країн світу. З них 495 кінострічок претендували на включення до Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів, 768 — до короткометражного та 433 — до студентського конкурсу. За право взяти участь у Національному конкурсі змагались понад 200 українських короткометражних картин.

Міжнародна конкурсна програма складається з конкурсу повнометражних дебютних фільмів, а також короткометражних та студентських стрічок. Загалом до програми було включено більше 40-ка фільмів.

Щороку на «Молодості» велику увагу приділяють індустрійній секції, що складається із Майстерні талантів (майстер-класи від провідних фахівців) та пітчингу кінопроектів Boat Meeting.

Програми 48-го КМКФ «Молодість»

МІЖНАРОДНА КОНКУРСНА ПРОГРАМА

Студентські, короткометражні та повнометражні фільми

НАЦІОНАЛЬНА КОНКУРСНА ПРОГРАМА

Конкурс короткометражних фільмів

SUNNY BUNNY

«Сонячний зайчик» — конкурс Л БТК-фільмів

MOLODIST TEEN SCREEN

Конкурс фільмів для підлітків

ПОЗАКОНКУРСНА ПРОГРАМА

Фестиваль фестивалів

Українські прем’єри

Скандинавська панорама

Канадський фокус

Довгі ночі короткого метру: Німеччина

Довгі ночі короткого метру: Франція

FORMA (програма альтернативного кіно)  

                                           Нічні покази                                                 

Ретроспективна програма «Століття»

 

1 червня проходитиме вручення нагород лауреатам 48-ї «Молодості», а 2 червня глядачі зможуть подивитись фільми-переможці кінофестивалю.

Із повною програмою фестивалю можна ознайомитись на сайті molodist.com.

Перейти до спискуВерсiя для друку