Головна  →  Новини  →  14 травня 2019

16-19 травня 2019 року запрошуємо Вас до Древнього Києва у «Парку Київська Русь» на Чемпіонат світу з середньовічного бою «IMCF World Championship 2019».

16-19 травня 2019 року запрошуємо Вас до Древнього Києва у «Парку Київська Русь» на Чемпіонат світу з середньовічного бою «IMCF World Championship 2019».

      З 16 по 19 травня 2019 року в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь (Київська обл., с. Копачів) пройде грандіозна спортивна подія світового масштабу – Чемпіонат світу IMCF з середньовічного бою (в рамках Фестивалю середньовічного бою). Понад 1000 бійців з близько 30 країн світу зустрінуться на ристалищі, аби в запеклих поєдинках здобути титул чемпіонів світу. Очікувана кількість гостей заходу – понад 40 000 осіб.

      Вперше за всю історію середньовічного бою Чемпіонат світу проходитиме в Україні, а місцем проведення був обраний «Парк Київська Русь». Співорганізатором заходу є Міжнародна Федерація Середньовічного Бою (International Medieval Combat Federation, далі – IMCF).

      Чемпіонат проходитиме за підтримки Міністерства молоді та спорту України та буде одним з наймасштабніших спортивних заходів 2019 року. Який, до того ж, визначить, чи залишить за собою Збірна України титул золотих та срібних чемпіонів світу.

      Участь у Чемпіонаті братимуть збірні команди з: Австралії, Австрії, Англії, Аргентини, Бельгії, Бермуди, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Квебеку, Китаю, Люксембургу, Мексики, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Угорщини, Уельсу, України, Фінляндії, Франції, Швеції, Шотландії.

      Протягом чотирьох днів, з четверга по неділю, спортсмени розташуються в середньовічному наметовому містечку та змагатимуться в різних дисциплінах. Можна буде побачити одиночні та групові поєдинки як серед чоловіків, так і серед жінок. Це будуть не постановочні, а справжні, повноконтактні бої! Спортсмени вдягнуть важкі лицарські обладунки, які, як і зброя, зроблені за історичними зразками, та покажуть свої звитяги в справжніх середньовічних баталіях.

      Офіційне відкриття змагань відбудеться в четвер, 16 травня, о 12:30. Урочиста презентація національних збірних відбудеться в суботу, 18 травня, о 13:30. А у неділю 19 травня відбудеться найінтригуюча частина фестивалю – нагородження переможців, яке проходитиме орієнтовно о 17:00.

     Видовищною частиною Чемпіонату стануть масові бої від «50х50» до «300х300» бійців, які проходитимуть щовечора з четверга по неділю близько 19:00. Вразять найвибагливіших глядачів професійні бої «1х1», які відбудуться в понеділок близько 17:30. В суботу та неділю на «горіховому полі» (амфітеатрі) на гостей також чекатимуть дитячі поєдинки в м’якому обладунку у версії «Софт».

      У перервах між боями триватиме розважальна програма, кінні виступи, флеш-моби та майстер-класи з середньовічного танцю, розіграш чаші подарунків. Ввечері гостей вражатимуть яскраві постріли з требушету палаючими ядрами, а в суботу – ще й феєричне фаєр-шоу. А після – гостей запросять на Лісове озеро на музично-розважальну програму, що триватиме допізна.

       Фестиваль середньовічного бою – це не лише вражаючі бої, а й можливість потрапити в середньовічне місто Древній Київ та відчути себе справжнім жителем середньовіччя. Можна буде скуштувати смачних страв, приготованих на відкритому вогні, прогулятися на породистих конях верхи та в екіпажах, постріляти з лука і аркбалісти, викарбувати старокиївську монету, вдягнути історичні костюми, відвідати різноманітні майстер-класи та ярмарок майстрів. На відвідувачів чекатимуть музеї та експозиції, канатний спуск «Політайло» та швидкісна гірка «Змій Горинич», дитячий мотузковий куб-лабіринт «Мишоловка», а також затишне мальовниче Лісове озеро.

      Також 13, 14 і 15 травня запрошуємо Вас до Древнього Києва на навчально-тренувальні збори Збірної України, аби познайомитися з Національною Збірною України та побачити як готується до Чемпіонату одна з найсильніших команд світу.

      Нагадаємо, що Україна стала першою країною в світі, якій вдалось досягти офіційного визнання середньовічного бою як виду спорту. За клопотанням Всеукраїнської федерації середньовічного бою Наказом №4711 від 23.12.2016 Міністерство молоді та спорту України внесло середньовічний бій до Реєстру визнаних видів спорту.

      Середньовічний бій щороку набирає неймовірної популярності. Туристи з'їжджаються з усіх куточків світу, щоб повболівати за Збірну своєї країни. В 2019 році українці зможуть підтримати наших спортсменів, не виїжджаючи за межі країни.

      Древній Київ у Князівстві Київська Русь розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області.

      GPS-координати:  +50° 8' 44.31", +30° 28' 26.90". Детальна інформація на сайті: www.parkkyivrus.com

З питань он-лайн трансляції, права ексклюзивного висвітлення Чемпіонату, партнерства і спонсорства, а також з питань акредитації звертатись:

Коваль Наталія, тел.: +38(063) 139 73 24, +38 (044) 461 99 37, [email protected]

Перейти до спискуВерсiя для друку