Головна  →  Новини  →  17 серпня 2017

«КВІТИ І ПТАХИ» КУРС КИТАЙСЬКОГО ЖИВОПИСУ І КАЛІГРАФІЇ В МУЗЕЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ

2 вересня в Музеї української діаспори розпочинається курс китайського живопису і каліграфії «Квіти і птахи» від художниці Чі Шаотін.

Усього буде проведено 4 заняття з каліграфії та 12 занять із живопису. Відвідати можна буде як окреме заняття, так і весь курс. Заняття відбуватимуться в невеликій групі (до 10 осіб), тож кожному буде приділена індивідуальна увага.

Учасники курсу опанують традиційні правила й технічні прийоми китайського живопису: володіння пензлем («сухим» та «вологим»), написання ліній різної товщини, гармонічне поєднання кольорів, а також дізнаються основні властивості паперу й туші. Художниця Чі Шотін навчить писати квіти й птахів у традиційному китайському стилі Се І («вираження ідеї»), де першочерговим завданням є передача душевного настрою й емоцій, а не деталей. Серед заявлених тем занять – півонія, лотос, хризантема, орхідея, нарцис, ірис, курчата, горобці, зимородки та ін.

Також протягом курсу Чі Шаотін розповість історію розвитку китайської каліграфії та навчить писати ієрогліфи у різних стилях. Учасники дізнаються про матеріали, які використовують каліграфи, оволодіють і засвоять 8 базових рис ієрогліфів та порядок їх написання, значення ієрогліфів і їхнє вимовляння, а також різні каліграфічні стилі письма.

Курс спрямований на  ознайомлення з китайською культурою й поглиблення знань у цій сфері. Заняття принесуть учасникам естетичне задоволення та нові знайомства.

Перше заняття з курсу буде присвячене вивченню базових ліній каліграфії. Відбудеться воно 2 вересня й триватиме з 16.00 до 17.45 (академ.год). Наступні заняття відбуватимуться по суботах у той же час. Їхні теми будуть заявлені в додаткових анонсах.

Вартість відвідання одного заняття: 250 грн.

УВАГА! Усі матеріали для участі входять у вартість, тож просимо попередньо зареєструватися: 0636598193 (Чі Шаотін).

Перейти до спискуВерсiя для друку