Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2016

У рамках спільного проекту «Ars longa: реставратори та реставрація» виставка Живопис і графіка Азії

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

Національний науково-дослідний реставраційний центр України

 

у рамках спільного проекту

«Ars longa: реставратори та реставрація»

презентують виставку

Живопис і графіка Азії

20 жовтня 2016 року о 17.00

виставкові зали Східної колекції

(вул. Терещенківська, 17)

 

 

Плідна співпраця Музею Ханенків з Національним реставраційним центром триває уже понад півстоліття. За цей час професіоналами центру було повернуто до життя декілька сотень творів зі збірки музею.

«Ars longa: реставратори та реставрація» – новий спільний проект, який має на меті показати нашим глядачам величезну роль українських реставраторів у збереженні та відновленні унікальної колекції світового мистецтва Музею Ханенків.

Відомий латинський афоризм «Arslonga, vitabrevis» (у дещо вільному перекладі: «Життя коротке, мистецтво вічне») найкраще висловлює зміст і мету співпраці музейників та фахівців Національного реставраційного центру – всупереч невмолимій дії часу зберегти та передати нащадкам безцінні культурні скарби.

Розпочати проект вирішено презентацією азійських творів – китайських сувоїв і новорічних друкованих картинок «няньхуа», іранських мініатюр, буддійських ікон «танка»,японських гравюр таких всесвітньо відомих художників, як Андо Хіросіге, Утагава Кунісада, Корюсай Ісода, Торії Кійонага та ін.

Куратор виставки – завідувач відділу мистецтв країн Сходу Галина Іванівна Біленко.

 

 

Виставка працюватиме до 25 грудня 2016 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку