КМДА Київська міська державна адміністрація


29 січня 2016

ЛЮДИНА РОКУ – 2015: СЕРЕД КРАЩИХ – ХУДОЖНІЙ КЕРІВНИК МУНІЦИПАЛЬНОГО ТЕАТРУ!

ЛЮДИНА РОКУ – 2015: СЕРЕД КРАЩИХ – ХУДОЖНІЙ КЕРІВНИК МУНІЦИПАЛЬНОГО ТЕАТРУ!

      Визначені лауреати 20-ї ювілейної загальнонаціональної програми «Людина року – 2015».

      Серед трьох лауреатів у номінації «Митець року» – художній керівник Київського академічного Молодого театру Андрій Білоус, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка, тричі лауреат професійної театральної премії «Київська Пектораль».

      Вітаємо Андрія Федоровича і радіємо за нього, адже всього за три роки на посаді очільника закладу культури він став одним з кращих керівників муніципальних театрів, який дбає і про його творчий розвиток, і про умови роботи для колективу.

      За рахунок внутрішніх резервів театру введено в експлуатацію третій унікальний сценічний майданчик (мікросцена), який став справжнім небосхилом, де відкриваються нові зірки режисури та акторства. За власні кошти театру здійснено реконструкцію великої сцени, відновлено репетиційний зал, проведено значні ремонтні роботи.

      А. Білоус сприяє професійному становленню творчої молоді. Він один з перших започаткував не тільки в Києві, а й в Україні, лабораторію молодої української режисури, залучає до співпраці акторів та режисерів-початківців, завдяки чому Молодий театр під керівництвом А.Ф.Білоуса випускає щороку найбільшу кількість прем’єрних вистав серед київських професійних театрів, за три роки – 29!

      За час роботи у Молодому театрі А. Білоус здійснив резонансні постановки, які мають успіх у глядачів та схвальні відгуки критиків: «Загадкові варіації», «Підступність і кохання», «Жара», у 2015 році – «Зачарований», «Однорукий».

      Молодий театр проводить велику благодійну, гуманітарну та патріотичну роботу, співпрацює з громадськими організаціями, військовими частинами Збройних Сил України та Національної гвардії України.

      У 2015 році театр був учасником 4-х фестивалів, а також сприяв проведенню фестивалів на своїй сцені, здійснював важливі заходи щодо налагодження міжнародно-культурних зв’язків.

 

***

      А.Ф. Білоус понад 20 років працює режисером-постановником і актором київських театрів, знімається у кіно. Закінчив Київський інститут театрального мистецтва ім. І.К.Карпенка-Карого (акторський та режисерський факультети, аспірантуру зі спеціальності режисури і майстерності актора). З грудня 2012 року – художній керівник Київського академічного Молодого театру. Викладає режисуру та майстерність актора у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого та Київському національному університеті культури і мистецтв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.