Головна  →  Методичні заходи  →  12 березня 2015

Презентація навчального посібника «Сольфеджіо для 1 класу» Павлюк Л. Л.

Презентація навчального посібника «Сольфеджіо для 1 класу» Павлюк Л. Л.

 

      12 березня 2015 року в КДМШ № 32 відбулося засідання міського методичного об’єднання викладачів-теоретиків. Завідувач теоретичного відділу дитячої музичної школи № 21 Дарницького району, викладач-методист Лідія Львівна Павлюк презентувала підготовлений нею навчальний посібник «Сольфеджіо для 1 класу». Цей посібник містить, поряд з матеріалом для слухового аналізу, інтонаційними та ритмічними вправами, творчими та письмовими завданнями, також теоретичні пояснення до кожної теми. Наявність таких теоретичних пояснень дасть можливість дітям засвоювати матеріал вдома – самим або, враховуючи юній вік адресатів, за допомогою батьків. Слід зазначити також опору автора посібника на національний музичний матеріал: народні українські пісні та дитячі п’єси вітчизняних композиторів. Для засвоєння тем, пов’язаних з метроритмічною стороною музики, Л. Л. Павлюк використовує вірші, створені дітьми та розміщені на інтернет-сайтах.

      Пожвавила засідання методичного об’єднання викладачів-теоретиків участь семирічної Юлії Ющенко, учениці 1 класу дитячої музичної школи № 21. За допомогою дівчинки Л. Л. Павлюк «ілюструвала» ефективність матеріалів, запропонованих у різних розділах посібника.

      Присутні на презентації викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів дали позитивну оцінку презентованому посібнику і, напевно, включать його до свого методичного арсеналу.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку