КМДА Київська міська державна адміністрація


12 березня 2015

Презентація навчального посібника «Сольфеджіо для 1 класу» Павлюк Л. Л.

Презентація навчального посібника «Сольфеджіо для 1 класу» Павлюк Л. Л.

 

      12 березня 2015 року в КДМШ № 32 відбулося засідання міського методичного об’єднання викладачів-теоретиків. Завідувач теоретичного відділу дитячої музичної школи № 21 Дарницького району, викладач-методист Лідія Львівна Павлюк презентувала підготовлений нею навчальний посібник «Сольфеджіо для 1 класу». Цей посібник містить, поряд з матеріалом для слухового аналізу, інтонаційними та ритмічними вправами, творчими та письмовими завданнями, також теоретичні пояснення до кожної теми. Наявність таких теоретичних пояснень дасть можливість дітям засвоювати матеріал вдома – самим або, враховуючи юній вік адресатів, за допомогою батьків. Слід зазначити також опору автора посібника на національний музичний матеріал: народні українські пісні та дитячі п’єси вітчизняних композиторів. Для засвоєння тем, пов’язаних з метроритмічною стороною музики, Л. Л. Павлюк використовує вірші, створені дітьми та розміщені на інтернет-сайтах.

      Пожвавила засідання методичного об’єднання викладачів-теоретиків участь семирічної Юлії Ющенко, учениці 1 класу дитячої музичної школи № 21. За допомогою дівчинки Л. Л. Павлюк «ілюструвала» ефективність матеріалів, запропонованих у різних розділах посібника.

      Присутні на презентації викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів дали позитивну оцінку презентованому посібнику і, напевно, включать його до свого методичного арсеналу.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.