Головна  →  Новини  →  11 вересня 2015

Літературно-мистецьке свято «Голосіївська осінь» – 2015 (до 120-річчя від дня народження М.Т.Рильського: «І вічне у хвилиннім дав…»)

Літературно-мистецьке свято «Голосіївська осінь» – 2015 (до 120-річчя від дня народження М.Т.Рильського: «І вічне у хвилиннім дав…»)

          11 вересня 2015 року у Київському літературно-меморіальному музеї Максима Рильського (вул. М.Рильського, 7; меморіальний сад музею) відбулось Літературно-мистецьке свято  «Голосіївська осінь» – 2015 (до 120-річчя від дня народження М.Т.Рильського: «І вічне у хвилиннім дав…»).

         Започаткована поетовими синами та підтримана поетами-шістдесятниками, «Голосіївська осінь» стала чи не першими в Україні регулярними поетичними читаннями, де утверджувалася висока українська поезія, мова та література.

         Упродовж майже півстолітньої історії «Голосіївської осені» в поетичних читаннях брали участь ледь не всі найвідоміші українські поети другої половини ХХ століття: Д.Павличко, Б.Олійник, П.Мовчан, М.Вінграновський, Л.Вишеславський, В.Голобородько, І.Драч та багато інших.

         Цьогорічна «Голосіївська осінь», присвячена 120-річчю М.Т.Рильського, зведе разом як найавторитетніших «аксакалів» – учасників  ще перших читань,  так і молодих поетів, що лише починають свій шлях у великій літературі.

         У живій, невимушеній атмосфері, яка завжди панувала в Голосіївському домі, згадають і поетових друзів – ювілярів 2015-го року: композитора Б.Лятошинського, поета і перекладача М.Зерова, співака І.Козловського…

         За традицією звучатичали музичні та вокальні твори у виконанні провідних київських артистів.

           

Перейти до спискуВерсiя для друку