Головна  →  Методичні заходи  →  4 вересня 2015

Презентація репертуарної збірки Зеленецької І. О. «Вправи-розспівки для розвитку музичного слуху у дітей у процесі вокально-хорового виховання»

Презентація репертуарної збірки Зеленецької І. О.  «Вправи-розспівки для розвитку музичного слуху у дітей у процесі вокально-хорового виховання»

      4 вересня 2015 року в рамках засідання методичного об’єднання викладачів хору відбулася презентація репертуарної збірки «Вправи-розспівки для розвитку музичного слуху у дітей у процесі вокально-хорового виховання», підготовленої І. О. Зеленецькою – професором кафедри методики музичної освіти, хорового співу і диригування інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.

    Ірина Олександрівна Зеленецька багато років працює в системі музичної освіти та має значний педагогічний та виконавський досвід у хоровому вихованні дітей та молоді. Вона є автором методичних рекомендацій, статей, навчальних програм, репертуарних посібників для дитячого та жіночого хору.

     Збірка, яку презентувала І. О. Зеленецька цього разу, спрямована на розвиток музичного слуху у дітей та розрахована на керівників хорових дитячих колективів різного віку загальноосвітніх, музичних шкіл, позашкільних закладів освіти, а також викладачів теоретичних дисциплін, вчителів музики, молодих фахівців та студентів.  

   Презентована робота складається з двох частин: методичної та практичної. У методичній частині використані матеріали сучасних наукових досліджень, поради провідних хормейстерів-практиків, а також власний педагогічний та виконавський досвід автора. Практична частина містить фрагменти вокально-хорової, інструментальної музики, вокалізи та технічні вправи. Включення до числа розспівок фрагментів з кращих зразків світової музичної спадщини сприятиме не тільки розвитку гармонічного слуху та чистоти інтонування, а й формуванню художнього смаку та розширенню музичного світогляду дітей.

   Присутні на засіданні методичного об’єднання викладачі дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв Києва схвалили репертуарну збірку І. О. Зеленецької та висловили сподівання на її якнайшвидше впровадження у навчальний процес.

Файл документа: Фото4758.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку