Головна  →  Новини  →  29 червня 2015

Rонцерт джазового квартету «Танго Карбон» (Франція)

      30 червня 2015 року о 20.00 на сцені Маріїнського парку Французький інститут в Україні за підтримки Київської міської державної адміністрації представляють концерт французького джазового квартету «Танго Карбон».

      «Танго Карбон» – молодий та яскравий гурт сучасної французької джаз-сцени. Створений у 2012, гурт живе тим, що грає модернові композиції у стилі танго, водночас шукаючи витоки цієї музичної енергії. Такий підхід додав сучасних ноток в їхній репертуар, який складається з класичних композицій у стилі танго та, водночас, поєднує у собі класику й рок, лірику й скрипку, гумор й суворість.

      Ось що пишуть учасники гурту про свій перший альбом «11 УСТРИЦЬ»:В нашому першому альбомі ми вирішили передусім взяти оригінальну енергію танго, пропустити крізь свої музичні смаки і виконати, приправивши власним соусом «Carbon». Наш репертуар в постійному русі між традиційним й сучасним, стабільним й пригодницьким, прозаїчністю й лірикою, популярним й елітарним. Композиції традиційного танго опрацьовані в стилі, а згодом збагачені  ідеями кожного з учасників. Стилістичні особливості традиційного танго тут спеціально підкреслені, аби показати більше напруження й енергію, ніж в оригінальній версії.  Композиції альбому є підтвердженням нашого бажання поєднати оригінальне з сучасним. Ми знаходимо в ньому бажання повернутись до первинного значення танго, поєднавши його з сучасністю, життєвими подіями, зустрічами, соціальними умовами під впливом яких ми змінюємось. Якщо музика пом’якшує звичаї, вона також дозволяє передати меседж, повідомлення, не обов’язково з політичним підтекстом, але з людським нюансом. Сукупність композицій альбому – це результат різних ритмів і настроїв, які панують у групі, що намагається йти найрізноманітнішими шляхами музики танго».

            Запрошуємо всіх шанувальників джазу відвідати концерт.

            Вхід вільний.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку