Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  30 червня 2015

Звітні концерти мистецьких вишів

Звітні концерти мистецьких вишів

      Минулими вихідними ті, хто цікавиться діяльністю вищих мистецьких навчальних закладів, могли бути присутніми на звітних концертах двох з них: 26-27 червня у приміщенні Національного цирку України Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтва презентувала шоу-виставу «Земля незгасимих Сердець», а 28 червня у приміщенні Національної опери України відбувся Гала-концерт випускників, учнів та студентів Київської муніципальної академії танцю ім. С. Лифаря.

      Шоу-вистава «Земля незгасимих Сердець» познайомила глядачів з повною палітрою жанрів та напрямів підготовки артистів естради та цирку. Тут були представлені циркова акробатика та гімнастика, еквілібристика та жонглювання, ілюзія та пантоміма, клоунада та естрадний спів, сучасний естрадний танець та розмовні жанри. Не менш різноманітною була й програма Гала-концерту КМАТ ім. С. Лифаря: випускники за спеціалізацією «народна хореографія» та «класична хореографія» продемонстрували свою майстерність в умовах різних стилів та жанрів.

   Виступи студентів та випускників вишів вражали професійною майстерністю виконання (що не дивно, враховуючи численні перемоги багатьох з них на престижних міжнародних конкурсах та фестивалях), яскравістю фарб та тембрів, емоційною піднесеністю. Все це створювало атмосферу справжнього свята і не могло не сподобатися публіці, яка із захопленням приймала юних артистів.

     Окремо хочеться сказати про патріотичну ноту, яка була присутня на кожному з концертів. Любов до України, бажання об’єднати людей всієї Планети мистецьким вогнем миру визначали задум концертної програми. Почесними гостями обох концертів були воїни АТО, поранені бійці, які нині лікуються у госпіталях, їхні лікарі, волонтери. Присутність цих людей в глядацькій залі надавала виступам циркачів, співаків та танцюристів особливого сенсу, перетворюючи розважальне шоу на масове дійство, мета якого полягала у висловленні засобами мистецтва подяки своїм захисникам.

  Бажаємо випускникам київських мистецьких вишів подальших успіхів на обраному професійному шляху та сподіваємося на продовження традиції творчих звітів, завдяки якій будемо мати можливість ще неодноразово насолоджуватися феєричними виставами на зразок тих, свідками яких всі ми щойно стали.

 

Файл документа: 3.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку