Головна  →  Новини  →  9 червня 2015

Виставка гравюр Цудзен Накаджіма у музеї Ханенків.

Департамент культури Київської міської державної адміністрації

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

Українсько-Японський Центр НТУУ «КПІ»

презентують

виставку сучасних японських гравюр

Цудзен Накаджіма

09 червня 2015 року о 17.00

в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

(вул. Терещенківська, 15-17)

 

      З 10 по 28 червня 2015 року в залах Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків пройде виставка сучасних японських гравюр майстра Цудзен Накаджіма. Виставка організована Українсько-Японським Центром НТУУ «КПІ» за підтримки Посольства Японії в Україні, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації, Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, громадської організації «Культурна асамблея», ПІІ «Тойота-Україна» та Міжнародного експрес-перевезення ЮПС.

      Про виставку:

      «Ханґіґа» (буквально «малюнок, створений за допомогою дерев’яних дошок») – цю назву Цудзен Накаджіма придумав для визначення своїх гравюр. Хотілось би відзначити, що це слово насправді означає щось на кшталт «малюнок, що створюється за допомогою різьби по дереву і нанесення відбитку специфічною текстурою дерева».Найбільшою відмінністю в його методі створення гравюр – нанесення відбитку, що є найважливішим фактором для створення унікальних гравюр.

      Мотиви для своїх робіт Цудзен Накаджіма знаходить у спогадах дитинства про життя в Токіо.

      Про автора:

      Цудзен Накаджіма народився в березні 1944 року в Токіо, район Асакуса. Його батько присвятив своє життя буддизму, мати була дочкою майстра традиційного японського лакування. Після закінчення муніципальної школи Кітадзоно вступає в університет Васеда, де навчається на Гуманітарному факультеті за напрямком «Мистецтво». Створювати свої перші гравюри на дереві ханґа Цудзен Накаджіма почав вже в 16 років. Змінивши декілька місць роботи, серед яких була і поліграфічна компанія, розробив свій власний метод створення гравюри на дереві, яку називає ханґіґа. Автор надає ретельної увагу кожному етапу створення гравюри, отримуючи в результаті напівпрозорі кольори та цікаві візерунки. Талант майстра, який створив свій унікальний стиль, визнаний в різних куточках світу, в тому числі в Англії, США, Франції, Іспанії, Німеччині, Автрії та Австралії. Цудзен Накаджіма проводив в цих країнах свої виставки, здобув не одну нагороду, серед яких Срібний приз на виставці Carrouseldu Louvre, премія мера Сен-Мор, спеціальна нагорода на виставці в "Artsenvaldeloing" в Грез-су Луан тощо.

      Про Українсько-Японський Центр НТУУ «КПІ»:

      Українсько-Японський Центр (УЯЦ), створений відповідно до міжурядових угод Міністерства закордонних справ Японії та Міністерства економіки України, розпочав свою діяльність у травні   2006 р. на базі Національного технічного університету України «КПІ». З 2011 року Центр працює за підтримки Японської Фундації (Japan Foundation).

Маючи на меті поглиблення рівня взаєморозуміння,  взаємозбагачення культур та поліпшення дружніх зв’язків між Україною  та  Японією, Центр реалізує Програму знайомства з японською історією, традиціями, культурою, науково-технічним та інноваційним потенціалом, філософією та практикою  управління бізнесом KАЙДЗЕН, мовні курси, проводить різноманітні заходи з активним залученням усіх зацікавлених сторін з двох країн.

      Відкриття виставки відбудеться 9 червня о 17:00 за адресою: вул. Терещенківська, 15-17.

      Вхід на відкриття – за запрошеннями.

      Графік роботи виставки:

      пн., вт.: вихідні дні

      ср.-нд.: 10:30 – 17:30

      Вхід вільний

 

Контактна інформація:

Войцехівська Христина

Тел.: 044 406 81 66

Моб.: 050 290 17 31

E-mail: [email protected]

 

Перейти до спискуВерсiя для друку