Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  23 травня 2015

Дитячий творчий захід «Мистецька палітра Києва» (звіт)

Дитячий творчий захід «Мистецька палітра Києва» (звіт)

   23 травня 2015 року в Центральному парку культури і відпочинку біля естради Міського саду (Маріїнський парк) відбувся дитячий творчий захід «Мистецька палітра Києва», присвячений святкуванню «Дня Європи». Захід тривав майже чотири години та включав літній пленер і святковий концерт.

   До участі в літньому пленері було залучено близько двохсот учнів дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та художніх гуртків закладів культури м. Києва. Діти разом зі своїми викладачами вийшли на «відкрите повітря», щоб зафіксувати у лініях та кольорах рідне місто: його природні ландшафти та пам’ятки архітектури, краєвиди Дніпра та паркові алеї. Живопис на природі для юних художників не є чимось екстраординарним, адже у річному плані роботи шкіл естетичного виховання передбачена літня практика на пленері. Однак включення звичного заходу до урочистого святкування «Дня Європи» надало йому символічного значення: Київ, який малювали діти, це європейське місто, краса якого є надбанням усього людства. Дуже зворушливим виявилося бажання більшості дітей передати картини, над якими вони працювали в парку, в зону АТО. Сподіваємося, що воїни, які їх отримають, не тільки зможуть побачити гарні мирні краєвиди, намальовані дитячою рукою, але й відчують головний меседж, який містять нанесені на аркуш лінії та фарби: «Повертайтеся живими!»

   Весь час, поки одні діти малювали ландшафти, інші – грали, танцювали і співали на сцені. Участь у концертній частині заходу взяли учні Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського та Київської дитячої музичної школи № 7 ім. І. Шамо. Тут звучали українські народні пісні, класичні інструментальні твори, популярні естрадні та джазові композиції. Особливо органічно в умовах паркової зони сприймалися тембри духових інструментів, які примушували згадати давні традиції міської вуличної музики та садових оркестрів.

   Слід зазначити, що дитячий творчий захід «Мистецька палітра Києва» викликав велику зацікавленість пересічних громадян. Кияни та гості столиці підходили до дітей з етюдниками, спостерігаючи за процесом створення картин, сідали біля естради, щоб насолодитися виступами юних артистів, і, навіть, просто гуляли та відпочивали поблизу проведення заходу, адже в цьому куточку Маріїнського парку панувала особлива атмосфера свята, добра та тепла. Таке наближення мистецтва до широкого глядача, залучення городян до прекрасного не тільки у спеціально призначених для цього концертних, театральних або виставкових залах, але й просто на вулицях міста та у зонах відпочинку є характерною тенденцією для культурного життя сучасної Європи. Тож, захід, присвячений Дню Європи, виявився майже європейським, але головне – по-справжньому світлим і святковим.

   Від імені Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів, а також від імені Департаменту культури хочеться подякувати всім, хто долучився до організації дитячого творчого заходу «Мистецька палітра Києва»: учням, викладачам та директорам дитячих художніх шкіл, художніх відділів дитячих шкіл мистецтв та художніх гуртків закладів культури м. Києва, які взяли участь у літньому пленері; учням, викладачам та адміністрації Київської дитячої школи мистецтв № 2 ім. М. Вериківського та Київської дитячої музичної школи № 7 ім. І. Шамо, які підготували концертну програму; дирекції Центрального парку культури і відпочинку, які не тільки надали місце для проведення заходу, але й сприяли його технічній підтримці. Саме завдяки спільній праці всіх разом і кожної людини окремо проведення дитячого творчого заходу «Мистецька палітра Києва» виявилося успішним. Дякуємо усім та вітаємо!

Файл документа: IMG_5516.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку