Головна  →  Творчі заходи  →  16 квітня 2015

Творча виставка викладача Підкурганної Ю. О. та учнів ДШМ № 5 Оболонського р-ну у музеї образотворчого мистецтва ім. Й. Д. Буханчука (с.Кмитів Житомирської обл.)

Творча виставка  викладача Підкурганної Ю. О. та учнів ДШМ № 5 Оболонського р-ну у музеї образотворчого мистецтва ім. Й. Д. Буханчука  (с.Кмитів Житомирської обл.)

 

   У селі Кмитові, що на Житомирщині, розташований унікальний музей-галерея образотворчого мистецтва ім. Й. Д. Буханчука. Саме тут 16 квітня 2015 року відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської художньої виставки «Щедрість рідної землі», до якої було включено понад 150 картин художників з Києва, Харкова, Житомира, Дніпропетровська та Західної України.

   Директор музею Ярослав Хитрий, відкриваючи виставку, розповів про особливість цьогорічного вернісажу, про те, що в рамках Всеукраїнської виставки «Щедрість рідної землі» відкрилася персональна виставка київської художниці, викладача ДШМ № 5 Підкурганної Юлії Олегівни, яка була доповнена експозицією «Мандри» її учнів.

   На відкритті були присутні відомі художники України на чолі з заслуженим працівником України, мистецтвознавцем Говдею Ольгою Петрівною.

   У двох залах музею органічно розмістилися філософський живопис на левкасі Юлії Олегівни і, як продовження її творчого «я», несподівані за вибором тем та конструктивним рішенням, безпосередні та світлі роботи її учнів.

   Висока честь та відповідальність для юних художників стати учасником виставки, організатором якої є дирекція художніх виставок Міністерства культури України на чолі з мистецтвознавцем Говдею Ольгою Петрівною та координатором проектів Стефанією Шульгіною. Їх мудрість, далекоглядність та душевна щедрість дозволили познайомитися професійним художникам та усім бажаючим з творчими експериментами маленьких художників, зануритися у світ їх несподіваних образів та сюжетів.

   Не кожен професійний художник отримує таке право, а особливо для дітей – це подарунок долі та значна подія, яка, можливо, стане поштовхом для подальших творчих звершень. Багато компліментів від колег отримала Юлія Підкурганна як художник та автор експозиції «Поза зоною досяжності», а також як викладач та натхненний керівник учнів ДШМ №5.

 

Докладніше на сайті – www.dsi5.org.ua

Файл документа: 10(1).JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку