Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  1 травня 2015

Флешмоб «Маки пам’яті»

Флешмоб «Маки пам’яті»

 

      1 травня 2015 року в центрі Києва відбувся великий мистецький захід, головними героями якого виступили діти. Майстер-класи, концерти, флешмоб – всі ці складові культурної програми були спрямовані на відтворення ідеї нерозривної єдності минулого та майбутнього: ми пам’ятаємо про страшні уроки історії та, разом з тим, будуємо нову європейську країну. І саме діти – це наш завтрашній день, від того, чому ми їх навчимо сьогодні, залежить наше та їхнє майбутнє.

    Одним з тих, хто брав участь у підготовці та проведенні флешмобу «Маки пам’яті», був Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів, який за сприяння Департаменту культури КМДА організував три концерти на двох майданчиках столиці: на Майдані Незалежності та на Хрещатику біля будівлі КМДА. Ранковий концерт на Майдані Незалежності складався з виступів учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та закладів культури різних районів міста Києва. У денному концерті біля будівлі КМДА взяли участь учні шкіл естетичного виховання та закладів культури Святошинського району. Завершував святкову серію концерт за участю студентів вищих мистецьких навчальних закладів – Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра та Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва.

   Слід зазначити, що бажаючих долучитися до мистецького свята було набагато більше, ніж могли умістити концертні програми, тому юні музиканти та танцюристи пройшли прискіпливий відбір. Мабуть, це обумовило дуже високий рівень майстерності виконавців. Видовище виявилося яскравим, динамічним, різноманітним за жанрами та стилями, доказом чого може слугувати реакція публіки. Пересічні громадяни, що прийшли у святковий день на Майдан Незалежності та Хрещатик, надовго зупинялися біля імпровізованої сцени, із задоволенням спостерігаючи за виступами учнів та студентів. У свою чергу, увага та схвалення глядачів підігрівали серця юних співаків, інструменталістів, танцюристів, надихаючи їх на нові творчі звершення.

   Учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та закладів культури міста взяли участь також у майстер-класах, де, відроджуючи українські традиції, їх навчали виготовляли власними руками глиняний посуд, ляльки-мотанки, прикраси з тканини, лози, соломи, робити розпис, вишивати, створювати віночки тощо.

   Флешмоб «Маки пам’яті», проведений у центрі столиці 1 травня, додав святкового настрою юним киянам, їх батькам та усім, хто став його учасником або свідком. Бажаємо всім нам в подальшому не менш цікавих та яскравих мистецьких подій!

 

Файл документа: DSC07437[1].JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку