Головна  →  Творчі заходи  →  19 квітня 2015

Заключний концерт 45-го творчого сезону Київської дитячої філармонії «Квітневі зірки»

Заключний концерт 45-го творчого сезону Київської дитячої філармонії «Квітневі зірки»

 

      19 квітня 2015 року о 12.00 у Колонному залі ім. М. В. Лисенка відбувся заключний концерт 45-го творчого сезону Київської дитячої філармонії. За багаторічною традицією концертної діяльності дитячої філармонії фінальна зустріч називалась «Квітневі зірки». До програми увійшли виступи тих солістів і колективів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв Києва, які протягом нинішнього навчального року здобули призові місця на конкурсах: міських, всеукраїнських, міжнародних. Звісно, що в одному концерті представити усіх лауреатів неможливо. Тому Художня рада Київської дитячої філармонії ретельно обирала претендентів для виступу на головній академічній сцені України.

      Святковий настрій створювала музика, яка зустрічала відвідувачів концерту вже у холі філармонії. Тут виступали інструментальний ансамбль «Арт-експрес» КДШМ № 1, а також Олександра Ахрименко, яка дивувала гостей майстерною грою на кельтській арфі. Там же, у холі філармонії, була розташована Великодня виставка художніх робіт учнів та викладачів київських шкіл естетичного виховання, яка містила чудові витвори дитячої (і не тільки) фантазії.

      Програма формувалась за принципом поєднання різних жанрів, образів, стилів. Таким чином, барвистою квітневою веселкою змінювали один одного академічні, народні, духові оркестри і ансамблі; хорові та камерно-вокальні колективи і солісти. Виконувались українські народні пісні, джазово-естрадні мелодії і циркові номери, твори вітчизняних та зарубіжних композиторів. А що вже казати про яскраву темброву мозаїку концерту, яка виблискувала кольорами струнних, ударних, духових інструментів!

      «Квітневі зірки» стали достойним завершенням ще одного концертного сезону дитячої філармонії Києва. Побажаймо сили, снаги, нових творчих ідей на майбутній сезон організаторам КДФ: Департаменту культури КМДА та Київському міському методичному центру закладів культури та навчальних закладів.

 

 

 

 

 

Файл документа: DSC01939.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку