Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  21 квітня 2015

V міський фестиваль балалаєчного мистецтва «Три струни дзвінкоголосі» (звіт)

V міський фестиваль балалаєчного мистецтва  «Три струни дзвінкоголосі» (звіт)

 

      21 квітня 2015 року у приміщенні КДШМ № 2 ім. М. Вериківського відбувся V міський фестиваль балалаєчного мистецтва «Три струни дзвінкоголосі».

      Історія фестивалю починається з 1997 року, коли був організований концерт юних киян, які навчалися гри на балалайці у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах міста. В 2004 році вперше фестиваль було проведено у тій формі, в якій він існує сьогодні.

      Поступово «Три струни дзвінкоголосі» набирали обертів. Так, цього року в фестивалі взяли участь майже 100 чоловік, серед яких – не тільки учні початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, але й студенти Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра та Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського, а також професійні музиканти – викладачі дитячих музичних шкіл та дитячих шкіл мистецтв м. Києва.

    Програма фестивалю включала виступи як солістів, так і ансамблів. Тут були дуети балалайки та фортепіано, балалайки та бандури, балалайки та баяна, ансамблі балалаєчників та ансамблі народних інструментів. Розмаїттям відрізнялася й стилістика виконуваних творів: обробки українських та російських пісень, оригінальні твори для балалайки та перекладення фортепіанних, баянних чи оркестрових творів.

      Серед гостей фестивалю був професор кафедри народних інструментів НМАУ ім. П. І.Чайковського Юрій Юрійович Алексик, який дуже високо оцінив рівень виконавської майстерності юних балалаєчників та вручив всім учасникам дипломи. Він висловив надію на продовження закладеної традиції, наголосивши на необхідності подальшого проведення фестивалю «Три струни дзвінкоголосі» та підтримці дітей, які, обравши балалайку, віддали цьому інструментові свою любов.

      На жаль, публіки на фестивалі було небагато. І це прикро, адже виконавці заслуговували на квіти, аплодисменти та визнання. Дуже сподіваємося, що наступні фестивалі – бандурний та домровий, які відбудуться 24 та 30 квітня, зберуть більше зацікавлених шанувальників народного інструментального мистецтва. Приходьте – не пошкодуєте!

 

Файл документа: DSC00722.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку