Презентація виставки книжкової графіки «Авангардний квартет».

      22 квітня 2015 року о 18:00, у приміщенні Національногокультурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал»(вул. Лаврська, 10-12), напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права в Мистецькому Арсеналі відкриється п’ятий, ювілейний міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво.

      Серед родзинок фестивалю – «Книжковий квартал»– спеціальна партнерська программа Музею книги і друкарства України: виставка «Авангардний квартет», лекції та майстер-класи, присвячені мистецтву книги, паралельні заходи в музеї.

      На виставці «Авангардний квартет»зібрано твори чотирьох українських художників, кожен із яких працював у галузі оформлення книги: Василь Кричевський, Михайло Жук, Георгій Нарбут і Василь Єрмілов.

      Вони поєднували мистецькі тенденції Європи і традиції українського малярства і таким чином вводили Україну в контекст світової культури.

      Усі вони є знаковими та самобутніми Творцями українського образотворчого мистецтва початку ХХ століття.

      На виставці представлено графічні роботи, макети обкладинок та видання в оформленні художників.

      Вельми цінними серед експонатів є графічні твори і макети обкладинок, оскільки вони виконані у не тиражованих техніках, тобто існують у єдиному екземплярі.

      Сьогодні, коли ми переживаємо новий виток у соціальному й культурному розвитку України, а світ шукає нових засобів для пошуку рівноваги та ідентичності, пропонується заглянути на 100 років назад, щоб побачити, як митці перетворювали свої переживання в твори мистецтва.

      Виставка працюватиме по 26 квітня 2015 року.

      Контактна особа: Мар’яна Хемій: 280- 22-10,  099 -331-69-66, 093-767-43-81.

Перейти до спискуВерсiя для друку