Презентація проекту «Модерн – епоха жіночності» у Музеї історії міста Києва.

Київська міська державна адміністрація

Департамент культури КМДА

Музей історії міста Києва

Музей історії моди Марини Іванової та художниця Алла Преображенська

 

16 квітня 2015 року о 18:00

Музейно-виставковий центр Музею історії міста Києва

(вул. Б.Хмельницького, 7)

 

      Проект «Модерн – епоха жіночності» відкриє неймовірний світ моди періоду 1890-1930 років, який в історії називають Belle Epoque – «прекрасна епоха» чи Модерн.

      Мода цього періоду відзначається еклектичністю, сплетінням воєдино різних стилів, різноманітністю розкішних легких тканин – шовку, шифону, мусліну, тюлю.

       При створенні проекту було зроблено акцент саме на зібранні з Музею історії моди Марини Іванової, яке формувалося впродовж 30 років. Як відомо, на сьогодні у Музеї знаходиться понад 100 справжніх історичних костюмів та кілька сотень аксесуарів (Україна та Західна Європа, Америка кін. XVIII – поч. XX ст.).

      Виставка «Модерн – епоха жіночності» в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відрізнятиметься від інших виставок тематично. Його окрасою стануть бальна накидка з візерунком у вигляді папоротника та візитна сукня небесно-блакитного кольору, оздоблена ірландським мереживом 1910 року (з родини Іванових). Вперше відвідувачі зможуть познайомитися з перлиною музейного зібрання Музею історії моди – «дитячою кімнатою» – колекцією дитячих іграшок, ляльок та їхнього вбрання, велосипедів, колясок тощо.

      Інший співавтор проекту ‒ Алла Преображенська ‒ художниця, яка відома київському глядачеві як митець, який має своє бачення і власний почерк.

      Її «сучасний імпресіонізм» відображається в картинах відкрито та безпосередньо. Головне завдання, яке стоїть перед Аллою Преображенською в цьому проекті, – підсилити картинами враження про час, коли Модерн заявив про себе як особливий стиль, надати виставці нового емоційного забарвлення, занурити глядача в атмосферу кінця ХІХ  – початку ХХ століття.

      Виставка працюватиме до 15 червня 2015 року.

      Акредитація преси обов’язкова.

      Контактна особа – Анна: 093-065-00-90.

Перейти до спискуВерсiя для друку