Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  4 квітня 2015

Лекція-концерт шкільної Дитячої філармонії «Три кити в музиці» за участю учнів ДМШ № 24 Деснянського району (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

Лекція-концерт шкільної Дитячої філармонії «Три кити в музиці» за участю учнів ДМШ № 24 Деснянського району  (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

      4 квітня 2015 року у приміщенні дитячої музичної школи № 24 в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» відбуласялекція-концерт шкільної Дитячої філармонії «Три кити в музиці».

      За три місяці існування проекту було проведено десять заходів у різних районах міста. Це були концерти та театральні вистави, підготовлені учнями початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Києва для їх однолітків – дітей з функціональними обмеженнями, спільні концерти учнів шкіл та вихованців районних центрів соціально-психологічної реабілітації, майстер-класи з виготовлення вітальної листівки до Великодня та прикрашання венеціанських масок.

      Захід, що відбувся 4 квітня у Деснянському районі, свідчить про подальші пошуки організаторів проекту щодо розширення форм роботи з дітьми, які потребують особливої уваги. Цього разу їм було запропоновано лекцію-концерт, в якій звучання музики поєднувалося з  наданням цікавої інформації.

      Лекцію було присвячено первинним музичним жанрам – пісні, танцю та маршу. Розповідала про «трьох китів в музиці» завідувач теоретичного відділу дитячої музичної школи № 24 Анна Іванівна Коломицева. Вона докладно характеризувала кожен з жанрів, зупиняючись на їх походженні, етапах розвитку, стилістичних особливостях, національних різновидах. Лекцію ілюстрували учні молодших та середніх класів різних відділів школи, підготовлені викладачами З. В. Феджорою, О. С. Дорожинською, І. С. Оросом, О. М. Дяків, О. Ф. Євченко, С. П. Андреєнко. У концерті також взяла участь концертмейстер Т. В. Петрик. Діти співали українські народні пісні, грали танці народів світу, виконували марші. Звучали різноманітні за тембром інструменти: сопілка, кларнет, бандура, баян, фортепіано.

      Намагаючись активізувати увагу слухачів, А. І. Коломицева зверталася до них з питаннями, і діти з ентузіазмом відповідали: яку назву має той чи інший інструмент, до якого жанру відноситься п’єса, що прозвучала, чим відрізняються виконані танці.

      На лекції-концерті були присутні понад 40 дітей з особливими потребами та їх батьки. Також цього разу до участі в заході долучилися багатодітні родини з освітньо-культурного центру «Дивосвіт», а також Центр соціально-психологічної реабілітації не тільки Деснянського району, де проходив захід, але й Дарницького. Все це свідчить про набуття благодійним мистецьким проектом «Крилаті мрії» позитивного суспільного резонансу та про розширення охоплюваного ним культурного простору.

Файл документа: DSC_00500.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку