Головна  →  Методичні заходи  →  5 квітня 2015

Майстер-клас з писанкарства викладачів ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського

Майстер-клас з писанкарства викладачів ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського

      5 квітня 2015 року у фойє Дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського рамках мистецького свята «Писанкове воскресіння» відбувся майстер-клас з писанкарства викладачів дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського Тетяни Олександрівни Кутняхової, Ольги Вікторівни Рябічевої, Юлії Олександрівни Чмихаленко. Майстер-клас був адресований всім бажаючим. Бажаючих виявилося дуже багато: учні дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського, учні та викладачі інших київських шкіл естетичного виховання, діти, які не відвідують мистецькі навчальні заклади, але живуть неподалік або випадково дізналися про цікаву подію.

      Тетяна Олександрівна Кутняхова ознайомила учасників майстер-класу з різноманітними зразками писанок та зупинилася на етапах їх розмальовування. А далі від теорії було запропоновано перейти до практики. Учасникам надали ескіз, за яким вони вчилися розмальовувати писанки. Допомагали їм у цьому Т. О. Кутняхова, О. В. Рябічева та Ю. О. Чмихаленко. Приємною несподіванкою для присутніх стала можливість спробувати новий інструмент – електричний писочок. Його особливість полягає у тому, що віск підігрівається всередині писачка і це значно прискорює процес розмалювання та дозволяє зосередитися на суто художніх його аспектах.

      Майстер-клас тривав майже дві з половиною години, але діти не виявляли ознак втоми. Вони із задоволенням розмальовували видуті яйця, ділилися один з одним отриманим досвідом, а потім з радістю демонстрували батькам зроблені власноруч писанки.

      Дитяча школа мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського традиційно проводить майстер-класи з писанкарства напередодні Великодня. В нинішньому ж році до мистецького свята «Писанкове воскресіння» долучилися й інші школи міста. Майже в кожній зі шкіл естетичного виховання, де є художні відділення, проводилися або ще проводитимуться майстер-класи, відкриті уроки, лекції, присвячені виготовленню писанок.

Файл документа: P4050053.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку