Головна  →  Новини  →  31 березня 2015

«ФРАНЦУЗЬКА ВЕСНА В УКРАЇНІ».

      04 квітня 2015 року о 20.30 та 21.30 на Софійській площі відбудеться унікальне вуличне дійство «Я – МРІЯ».

      Вистава-проекція відкриватиме низку заходів в рамках проведення XII Фестивалю «Французька весна в Україні», що традиційно розпочинається у квітні в Києві та продовжується по всій Україні: у Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Рівному, Одесі, Харкові. Впродовж багатьох років Посольство Франції, Французький інститут та мережа «Альянс франсез в Україні» за сприяння Київської міської влади організовують цю яскраву культурно-мистецьку подію, без якої вже неможливо уявити прихід весни в Україну.

      Цього року, як ніколи, фестиваль представляє багату мистецьку програму – як оригінальні проекти з Франції, так і цікаві спільні франко-українські заходи. Один з них – унікальна вистава, створена спеціально для показу на фасадах об’єктів Національного заповідника «Софія Київська». Вибір такого «екрану» є символічним, адже ансамбль споруд Софійського собору – шедевр православної архітектури, одна з найвідоміших історичних пам’яток України, частина світової спадщини ЮНЕСКО. Протягом 20 хвилин витончена архітектура Софійського собору гратиме мозаїчними картинками, які ілюструватимуть різні обличчя свободи – від символів нетривкої, ефемерної свободи до її впевненої перемоги через проголошення численних «я є». Глядачі, разом з авторами світлового перформансу, зможуть простежити за проявами свободи, починаючи зі славнозвісного «В мене є мрія» Мартіна Лютера Кінга та закінчуючи подвигом Майдана. Нарешті, тема вистави – «Я – мрія» – завершить подорож надією на свободу!

      В сучасному контексті подій цьогорічний фестиваль набуває особливого значення. Тому цей візуальний перформанс не тільки показує найновітніші технології та здобутки французьких фахівців з меппінгу, але й дарує красу, радість та надію на мир для всіх глядачів, що прийдуть на цей захід.

      Більш детальна інформація, розміщена на сайті Французького інституту.

      З питань акредитації преси звертатися за телефоном: 482-23-71, [email protected].

Перейти до спискуВерсiя для друку