Відкриття виставки живопису В’ячеслава та Едуарда Приходьків «У пошуках гармонії» У Музеї сторії міста Києва.

      На виставці представлені художні світи двох творців – батька та сина.

      Творам народного художника В’ячеслава Приходька незмінно властива естетична самодостатність, емоційна комфортність, відсутність провокативності, конфліктності.

      Митець багатої творчої уяви В.Приходько не обмежував себе рамками одного тематичного спрямування. До якого б сюжетного варіювання він не звертався, в його малярській концептуальній думці завжди стверджувалася ідея упорядкованості й мудрої довершеності, превалювали позитивістські світоглядницькі принципи, вияснювалися просвітлені художницькі інтонації.

      Прикметною ознакою мистецтва Едуарда Приходька є гармонійний синтез реалістичного способу відображення та абстрактних форм образотворення.

      Він є автором темпераментних, вибухових, барвистих умовних композицій і стриманих, вибудуваних на гармонійному поєднанні монохромних тонів, фігуративних рефлексій.

      В усіх мистецьких роботах Приходька-молодшого на реалізацію творчого задуму художника «працює» і авторська техніка: акрил, накладений на ґрунт, є підмальовком, на який наноситься покривний шар олії. Акрилова основа під рухом пензля і мастихіна починає проступати і проявлятися, створюючи ефект феєричного світіння напівтонів і відтінків.

      Співставлення цих двох творчих світів можна побачити на виставці    «У пошуках гармонії» в Музеї історії міста Києва.

      Урочисте відкриття виставки відбудеться  01 квітня 2015 року о 18:00.

      Виставка працюватиме до 30 квітня 2015 року.

      Телефони для довідок та акредитації преси: 520-28-27; 063-454-22-15 (Олена).

Перейти до спискуВерсiя для друку