Відкриття виставки «Поетична кіноправда Леоніда Осики».

      03 квітня 2015 року о 16:00 у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України (вул. Лаврська, 9, корп. 24) відбудеться урочисте відкриття виставки «Поетична кіноправда Леоніда Осики».

      У 2015 році культурна громадськість України відзначає 75-річчя від дня народження класика українського кіно, кінорежисера, народного артиста України, лауреата Державної премії імені Т. Шевченка та Державної премії імені О. Довженка Леоніда Михайловича Осики.

      До участі в заході запрошені: голова Державного агентства з питань кіно П. Іллєнко; голова НСКУ С. Тримбач; член-кореспондент Академії мистецтв України, член НСКУ Г. Чміль; Герой України, поет, перекладач, громадсько-політичний діяч Д. Павличко; Герой України, поет, кіносценарист, драматург, державний і громадський діяч І. Драч; дружина Л. Осики, заслужена артистка України С. Князєва.

      Це перша розгорнута ретроспективна виставка, що поєднує експонати з музейних фондів та матеріали, надані родиною митця і Кіностудією ім. О. Довженка.

      Експозиція акцентує увагу на найяскравіших творчих досягненнях митця, що мали значний вплив на розвиток української та світової кінематографії в другій половині ХХ століття: фільмі «Камінний Хрест» за мотивами новел В. Стефаника «Камінний Хрест» та «Злодій» (сценарій І. Драча, 1968 р.) та знаковому кіноепосі «Захар Беркут» за однойменною повістю І. Франка (сценарій Д. Павличка, 1971 р.).

      Буде представлено й визначні роботи 1960-х-1990-х років, які стали вершинними досягненнями українського кіномистецтва: кінокартини «Хто повернеться – долюбить», «Подарунок на іменини», «Гетьманські клейноди», «Етюди про Врубеля», «Тривожний місяць вересень», «Море», «Та, що входить в море», «Двоє», «Розплата», «…Його любили всі» та ін.

      На виставці експонуватимуться фотографії, програми, афіші, живописні ескізи, костюми, реквізит, рукописи кіносценаріїв, дипломи кінофестивалів та ін.

      Контактна особа:  Галина Процев’ят: 067-125-19-69,  280-16-22.

Перейти до спискуВерсiя для друку