Головна  →  Методичні заходи  →  16 березня 2015

«Школа вдосконалення професійної майстерності викладача». Лекція Менделенка А. С. за темою: «Сучасні тенденції звуковидобування на саксофоні. Постановка дихання та губного апарату саксофоніста».

«Школа вдосконалення професійної майстерності викладача». Лекція Менделенка А. С. за темою:  «Сучасні тенденції звуковидобування на саксофоні. Постановка дихання та губного апарату саксофоніста».

 

      16 березня 2015 року в дитячій музичній школі № 9 в рамках «Школи вдосконалення професійної майстерності викладача» відбулася лекція старшого викладача кафедри духових та ударних інструментів Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра Менделенка Артема Семеновича.

      Лекція стосувалася низки питань, актуальних для викладачів гри на духових інструментах: постановки правильного дихання та амбушура, особливостей звуковидобування в умовах різних музичних стилів. Менделенко А. С. розподілив викладення лекційного матеріалу відповідно до трьох проблемних зон.

      Спочатку увагу присутніх було зосереджено на необхідності правильного використання дихального апарату людини для гри на духових інструментах. Обговорювалася тема професійних хвороб, викликаних неправильною постановкою дихання, наводилися приклади вправ, що сприяють постановці дихального апарату.

        Далі акценти змістилися в бік постановки амбушура. Менделенко А. С. поділився розробленими ним інноваційними методами розвитку мускулатури амбушура та досвідом застосування цих методів у своїй роботі. Виклад теоретичних положень поєднувався з показом особливостей практичної їх реалізації.

      В заключній частині лекції обговорювалася проблема звуковидобування. Менделенко А. С. зробив дуже цікаві порівняння звуковидобування в умовах різних музичних стилів.

Перейти до спискуВерсiя для друку