Головна  →  Методичні заходи  →  20 лютого 2015

«Школа вдосконалення професійної майстерності викладачів». Лекція О. Корчової «Прояви модернізму в українській музичній культурі першої третини ХХ століття»

         20 лютого поточного навчального року у приміщенні КДШМ № 2 ім. М. Вериківського відбулося чергове заняття в рамках «Школи вдосконалення професійної майстерності викладачів». В межах авторського циклу «Українська музична культура в загальноєвропейському художньо-стильовому контексті»кандидата мистецтвознавства, доцента Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Олени Корчової відбулася п’ята, передостання, лекція «Прояви модернізму в українській музичній культурі першої третини ХХ століття».

      Слухачам було запропоноване сучасне культурологічне тлумачення терміну «модернізм», окреслені його вияви в європейському мистецтві, визначені головні естетичні закономірності та напрямки взаємодії з класико-романтичним періодом європейської художньої культури. Також була розглянута специфіка музичного модернізму, як у європейському, так і суто українському артистичному контексті.      

       Теоретичні положення лекції були проілюстровані фрагментами творів М. Леонтовича, В. Косенка, Б. Лятошинського, Ф. Якименка, В. Задерацького. Крім того, увазі слухачів були представлені твори українського живописного, скульптурного та поетичного модернізму, в тому числі вірші О. Влизька, М. Семенка, В. Сосюри.

     13 березня відбудеться остання лекція курсу на тему «Сучасна композиторська школа України як частина новітнього постмодерністичного європейського музичного простору».


 

Перейти до спискуВерсiя для друку