Виставки «Всесвіт удвох» Катерини і Володимира Немирь.

Виставки  «Всесвіт удвох» Катерини і Володимира Немирь.

      На виставці «Всесвіт удвох» будуть представлені твори пластики малих форм Катерини Немирі та живопис Володимира Немирі. Виставка подружжя Немирь покликана відкрити ті глибинні емоції, що наповнювали художників упродовж останніх років їх перебування в Україні, трансформовані у зримі новаторські мистецькі образи.

      У 1990-х роках художники переїхали до США, осіли у Клівленді, там відкрили галерею і художню студію, організували і утримували школу українознавства. З початку 2010-х мешкають в Україні.

      Творчість Катерини Немирі базується на засадах львівської школи українського декоративного мистецтва. Глибинні традиції давньоукраїнської пластики сарматсько-скіфського періоду переломлені через призму модерної стилістики, одухотворені особистісним жіночим філософським баченням дійсності. Тематичні композиції «Русалки», «Розмова про любов», «Молодиця», «Тотем» (деякі з цих робіт будуть представлені на виставці) вражають глибокою образністю, гармонійними формами і гарним відчуттям матеріалу.

      Володимир Немиря працює у ділянці станкового живопису та графіки. Має біля 15 персональних виставок у США, Канаді, Польщі та Україні. Художник вирізняється серед інших представників львівської малярської школи глибоким творчим індивідуалізмом, гострим сприйняттям сучасності і неповторною авторською манерою, що бере витоки зі здобутків нонконформізму (мистецтва "для втаємничених) 1960-х рр.

      У рамках виставки 22 лютого планується презентація двох книжок Катерини Немирі: повісті «Іногда» та збірки новел «Кольорові оповідання». Як літератор авторка дебютувала у періодичних виданнях ще у 1990-х рр., а вже у 2013 і 2014 роках вийшли окремі видання. Теми, які розкриває автор, пов'язані з різними жіночими долями на тлі історичних подій недалекого українського минулого і сучасності.

      Урочисте відкриття виставки відбудеться 20 лютого 2015 року о 16.00 у Музеї книги і друкарства України (м. Київ, вул. Лаврська, 9, корп. 9).

      Ознайомитися з творами митців можна буде з 20 лютого і до 18 березня 2015 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку