Виставка Ольги Петрової "Норвегія".

Департамент культури КМДА

Посольство Королівства Норвегія

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

презентують

ВИСТАВКУ ТВОРІВ ОЛЬГИ ПЕТРОВОЇ «НОРВЕГІЯ»

12 лютого – 7 березня 2015 року

Національний музей мистецтв  імені Богдана та Варвари Ханенків

(м. Київ, вул. Терещенківська, 15-17)

 

      12 лютого 2015 року в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків для киян та гостей міста відкривається виставка творів сучасної української художниці Ольги Петрової «НОРВЕГІЯ».

        Виставка складається з 18 живописних творів, написаних упродовж трьох останніх років.

      «НОРВЕГІЯ» продовжує цикл виставок художниці, натхненних досвідом мандрів. Арт-розповіді про Іспанію (Музей Ханенків, 2003), Японію (Галерея «Коло», 2011) та Францію (Музей Ханенків, 2009;  Галерея «Коло-Заспа», 2010) доповняться враженнями від перебування в Норвегії.

      Найпівнічніша країна Європи, що славиться своїми суворими, монументальними краєвидами, надихнула  мисткиню на створення циклу, головним героєм якого є велична природа тієї землі, її неосяжність та першотворення.

      Ольга Петрова – художниця, мистецтвознавець, доктор філософських наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», член Національної спілки художників України. Живе та працює у Києві. ЇЇ роботи були представлені на персональних і групових виставках в Україні, Японії, Австрії, Німеччині, Індії, Болгарії, США, Норвегії, Великобританії.

      Урочисте відкриття виставки відбудеться 11 лютого 2015 року о 18:00 у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (м. Київ, вул. Терещенківська, 15-17).

      У програмі відкриття – презентація книги мистецтвознавця, члена Національної спілки художників України Наталії Крутенко «Єлизавета Ярославна – королева двох держав».

      Телефон для довідок: (044) 235-02-06.

Перейти до спискуВерсiя для друку