Головна  →  Новини  →  23 грудня 2013

"Мадемуазель Нітуш" в Національній опереті

"Мадемуазель Нітуш" в Національній опереті

   26-го грудня на сцені Національної оперети України – прем'єра - «Мадемуазель Нітуш»

/ Історія одного перевтілення.

        «Перевтілення – шлях до самопізнання чи втеча від реальності?» - Саме ці питання на кожній репетиції ставлять собі актори Національної оперети України, які грають головні ролі в прем'єрній опереті «Мадемуазель Нітуш» Флорімона Ерве.

           Насправді, в легкій веселій опереті французького композитора приховано далеко не просте питання: чому люди часто живуть не за покликом душі, а за встановленими загальноприйнятими нормами поведінки? Так простіше? Або вони бояться зазнати поразки й розчаруватися у власному виборі та рішенні? Чи стримує громадська думка? Однак, тільки змінюючись, експериментуючи, випробовуючи свої сили, таланти і вміння можна знайти шлях до свого власного відчуття щастя .

      В опереті «Мадемуазель Нітуш» герої ведуть подвійне життя: Селестен – набожний хормейстер монастирського пансіону, і, одночасно, далеко не скромний композитор оперет Флорідор та Деніза – зразкова старанна вихованка пансіону, яка мріє стати блискучою актрисою.

         За словами режисера-постановника вистави, художнього керівника Національної оперети, з.д.м. України Богдана Струтинського, сюжет буквально наштовхує на розуміння того, що в ньому присутні перетворення: «Жіночий монастир, солдатська казарма, театр – принципово різні середовища буття. І серед всього цього – головні герої, які увесь час змінюють образи і маски. А з останнім явищем – ми сьогодні зустрічаємося у повсякденному житті щодня. Звичайний, здавалося б, сюжет веселої французької оперети виявився сучасним і актуальним для нашого суспільства» .

         У роботі над виставою постановочна група значно відредагувала і лібрето, і партитуру «Мадемуазель Нітуш», зроблені аранжування на тему самого Флорімона Ерве. А щоб відтінити той чи інший момент у сцені для підвищення емоційного сприйняття – включили фрагменти музичних творів інших класиків оперети - Франца Легара і Жака Оффенбаха. Хореографічне рішення вистави - балетні па в класичному стилі «на пальцях» .

             26 грудня, через 130 років після прем'єрної постановки вистави в Парижі в театрі «Вар'єте» у 1883 році, на сцені Національної оперети «Мадемуазель Нітуш» постане перед публікою яскраво та інтригуюче. На глядачів чекають таємниці, комічні непорозуміння і море любовних колізій з французьким шармом на тлі видовищних декорацій у супроводі спецефектів і яскравих костюмів персонажів!

      Виставу також покажуть 24 , 25 і 31 січня. 

Для представників ЗМІ:

25-го грудня о 11.00 відбудеться прес-конференція та прес-показ прем'єри

Акредитація:

т. 287-74-84 ; 096-629-25-18

Файл документа: Nitoush2.gif

Перейти до спискуВерсiя для друку