Концерт «Молитва Матері Терези» відкриє культурну програму головування Латвії в Раді ЄС в Україні.

Концерт «Молитва Матері Терези» відкриє культурну програму головування Латвії в Раді ЄС в Україні.

      З нагоди початку головування Латвійської Республіки в Раді Європейського Союзу 12 лютого 2015 року о 19:00 в Колонному залі ім.М.В Лисенка Національної Філармонії України (м. Київ, Володимирський узвіз, 2) відбудеться концерт «Молитва Матері Терези». Під керівництвом диригента СіґвардаКлявив концерті прийматиме участь Хор Латвійського Радіо та державний камерний оркестр «Sinfonietta Rīga».

Радіо

      У програмі концерту – твори для хору та струнних інструментів: «Тиша, любов і світло» РіхардаДубра, «Пісня Сілуана» АрвоПярта, «Крапля в океані» ЕрікаЕшенвалдса, «Літанія Матері Терезі» Андріса Селіцкіса, «Господи, відкрий наші очі» ПетерісаВаскса. Художній керівник хору СігвардсКлява визначив головну ідею цього концерту як музичну заступницьку молитву, в якій людство в образі Матері Терези молиться про весь світ, ніби про себе. І немає для такої молитви ані конфесійних, ані національних кордонів.

      Хор Латвійського Радіо відноситься до числа найкращих європейських професійних камерних хорів. Його високий виконавський рівень добре відомий шанувальникам різних країн світу. Він постійно виступає на міжнародних музичних форумах, таких як Baltic Sea Festival, Klangspuren, La Musica, Ultima, Венеціанська biennale, та в престижних концертних залах – амстердамських Concertgebouw та Musiekgebouw, берлінському Konzerthaus, паризькому Театрі Єлисейських полів. Всесвітньо відомим є також камерний оркестр «Sinfonietta Riga», який позиціонує себе відкритим до самої різної музики – від бароко до екстремального сучасного мистецтва, від академічного до неакадемічного музичних напрямків. Альбом, записаний у 2011 році спільно хором Латвійського Радіо та камерним оркестром «Sinfonietta Riga», отримав музичну нагороду Grammy в категорії «Найкращий хоровий запис».

      Концерт включено в культурну програму Головування Латвії в Раді ЄС, що підтверджує його цінність – сучасність, унікальність та виключність. Програма складається з близько 200 заходів, що будуть проведені по всьому світі та є найбільшою презентацією досягнень латвійської культури з моменту відновлення незалежності.

      Придбати квитки можна на сайті та в касах Національної філармонії України і в театральних касах міста Києва. 

Файл документа: 9463b08-teresa.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку